POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Real-tränaren säker på att Ronaldo är bättre än Messi: ”Inga som helst tvivel”

Cristiano Ronaldo är bättre än Lionel Messi. Real Madrid-tränaren José Morais är säker på sin sak.
- Ronaldo är en mycket bättre spelare, han är den bästa, säger Morais till fotbollskanalen.se.

Real Madrid mot Barcelona, El Clasico, är en av fotbollsvärldens absolut mest prestigefyllda matcher. Nu ska lagen mötas fyra gånger – i ligan, i cupfinalen och i Champions League – inom loppet av tre veckor.

Sverigebekantingen José Morais, tidigare scout för Malmö FF och huvudtränare i Assyriska, har arbetat ihop med sin namne Mourinho i flera år och ingår nu i Real Madrids ledarstab. Han är fylld av förväntan inför de fyra matcherna, som han menar är ett utmärkt sätt att avgöra en säsong.

- Det är ett fantastiskt sätt att avsluta säsongen. Det är första gången någonsin i världen som något sådant här händer. Jag tror att hela världen kommer att fokusera på de kommande ”El Clasicos”.

- Det är stora matcher, stora utmaningar, stora taktiska holmgångar och helt säkert fantastiska matcher för publiken att titta på, för spelarna att spela och för tränarna att coacha.

För Real Madrids del har det pratats en del om att den första matchen, den i ligan, är den minst viktiga – eftersom Barcelona har seglat ifrån i La Liga. Morais menar dock att alla matcher är lika viktiga för Real Madrid, för att det inte går att tänka på något annat än seger.

- Det är fyra matcher där vi bara kan tänka på att vinna. Att vinna är den stora anledningen till att hålla på och till att gå ut på planen. Att ha den att attityden, att vinna, den måste du inte bara bygga upp – det måste finnas i din själ. Det är den mentalitet vi vill att våra spelare ska ha i alla matcher.

Hur ska ni slå Barcelona då?
- Jag vill inte gå in för mycket på det, men det är alltid möjligt att slå sin motståndare. Det är möjligt att slå sin motståndare om du spelar som ett lag och spelar disciplinerat. Det finns flera exempel på det, med lag som inte har så hög kapacitet – men nu talar vi om Real Madrid och Barcelona. Det är två lag med extraordinära spelare på planen – så små detaljer kommer att göra skillnaden.

Och på tal om extraordinära spelare kommer ju en viss Lionel Messi och en viss Cristiano Ronaldo finnas på planen när lagen möts, och ha världens ögon på sig. Hela säsongen har de två gått en gemensam tvekamp om att vara La Ligas bästa spelare och målskytt. För Morais står det helt klart vem som är bättre.

- Jag har inga som helst tvivel. Jag försäkrar dig om att Ronaldo är den bästa spelaren. Utan några som helst tvivel. Jag kan säga det eftersom jag ser vad de gör varje dag på planen. Ronaldo är en mycket bättre spelare, han är den bästa – han kan göra skillnaden helt på egen hand.

Publicerad 2011-04-16 kl 11:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå