Real vann galen match - elva varningar och två röda

Spanien

Real Madrid bortaslog Athletic Bilbao med 5-2. Matchen hade det mesta; ett kanonmål från Robben, mål och självmål från Heinze och två utvisningar.

Det blev en helt galen första halvlek mellan Athletic Bilbao och Real Madrid.

Arjen Robben gav Real ledningen i den 21:a minuten, efter en häftig soloräd. Holländaren stormade fram längs högerkanten, bröt in i straffområdet och krutade in 1-0 i krysset.

Efter en dryg halvtimme utökade Gabriel Heinze ledningen, genom att nicka in en frispark från Wesley Sneijder.

Kort därefter var argentinaren dock mindre lyckosam. På ett Bilbao inlägg styrde han bollen i egen bur.

Men i samband med reduceringen knuffade Bilbaos Francisco Yeste till Realmålvakten Iker Casillas, och visades ut direkt.

Trots det kunde hemmalaget kvittera på tilläggstid i den första halvleken. Fernando Llorente nådde högst på ett inlägg och Casillas kunde inte hålla den, trots att nicken inte var särskilt hård.

Den andra akten tog vid där den första slutade. Det hann knappt starta, sedan hade Klaas-Jan Huntelaar gjort 3-2 till gästande Real Madrid.

Efter en timme var det så dags igen. Real vände spelet kvickt och en holländsk duo rusade fram mot en ensam Bilbaoförsvarare. Arjen Robben frispelade Huntelaar som kallt chippade in bollen i mål, 4-2.

Sedan blev faktiskt matchen, som innehöll smått parodiska elva gula och två röda kort (det ena på Bilbaos avbytare Ion Vélez), något stillsam.

Det absoluta avgörandet väntade på sig till den 84:e minuten när Marcelo drogs ned och fixade straff till Real Madrid. Gonzalo Higuaín steg fram och satte straffen lågt.

Publicerad 2009-03-15 kl 00:06