POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN
11å

Roberto Carlos sågar Real Madrid

Roberto Carlos har vid flera tillfällen visat att han inte har mycket till övers för Real Madrids nuvarande styrelse. Backveteranen backar inte nu heller, och har de senaste dagarna gett sitt fulla stöd åt Robinho.

I slutet av förra veckan gjorde Roberto Carlos ett par uppmärksammade uttalanden till portugisisk press. Brassen, som är den utlänning som spelat flest matcher i Real Madrid, tog landsmannen Robinho i försvar.

Dessutom menade Carlos att Real Madrid hade behandlat även honom på ett respektlöst sätt.

– Samma sak hände mig i Real Madrid. Jag ville förlänga två år men de erbjöd mig bara ett, hävdade Roberto Carlos, som förra året såg sig tvingad att lämna Real Madrid trots att han egentligen ville avsluta karriären i den spanska huvudstaden.

Enligt 35-åringen var det därför ”ett bra beslut” av Robinho att forcera fram en övergång och flykt från Real Madrid, ”oavsett i vilken klubb han slutligen hamnade” med hänsyftning till Manchester City.

Men Fenerbahçes backveteranen menade också att det var en bra affär för alla parter: ”Real Madrid tjänade 40 miljoner euro och Robinho fick ett fantastiskt kontrakt och möjligheten att bli världens bäste spelare nästa år”.

Roberto Carlos, som redan tidigare gått till hårt angrepp mot Real Madrids president Ramón Calderón och klubbens sportchef Pedja Mijatovic, passade också på att göra klart att han inte känner sig det minsta gammal.

”Jag är i form och spelar gärna tills jag är fyrtio år.”

Real Madrids styrelse ansåg däremot att det hade räckt med elva år i klubben, och att Carlos var en av dem som behövde lämna Real Madrid för att en ordentlig föryngring i truppen skulle kunna bli verklighet.

Publicerad 2008-09-22 kl 21:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå