Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

"Ronaldo är ett monster just nu"

MADRID. Säsongens första El Clásico står runt hörnet.

Fotbollskanalen.se träffade Real Madrid TV:s Alex Kirkland för att diskutera världens, enligt honom, största fotbollsmatch.

Alex Kirkland jobbar för Real Madrid TV och kommer under lördagen vara delaktig i klubbens enorma bevakning av matchen.

– Vi kör hela dagen med inför- och eftersnack, eller det blir bara eftersnack om Madrid vinner annars kommer vi låtsats som att inget har hänt, berättar Alex när vi träffar honom på ett café vid Plaza Colón.

Vad är dina förväntningar inför morgondagens Clásico?

– El Clásico är självklart alltid stort men jag tycker att detta El Clásico är ännu större än normalt på grund av hur de två lagen har spelat. Madrid har gjort otroligt många mål och ser väldigt imponerande ut i anfallet och Barcelona leder ligan. De kanske inte riktigt är helt där ännu men Luis Enrique har något bra på gång och en imponerande trupp. Det kommer bli otroligt tufft och det är omöjligt att veta vem som vinner. Tittar man på lagens prestationer och den talang de besitter så kommer det bli en av de jämnaste El Clásicona någonsin 

Flera som tidigare varit huvudpersoner i Clásicomöten så som Carles Puyol, Victor Valdés och José Mourinho är borta inför säsongens möte. Vad för effekt tror du det kommer ha på matchen?

– Det kommer som alltid finnas mycket drama men antagligen mindre än hur det var under Mourinho-tiden. Generellt tror jag att det kommer vara mer fokus på matchen och spelarnas kvalitéer än något annat.

Vem är bäst just nu, Messi eller Ronaldo?

– Ronaldo.

Så enkelt, du tycker inte att du behöver motivera dig?

– Nej, jag tycker faktiskt inte det. Det är bara att titta på honom, just nu är han ett monster. Han är helt brutal och krossar alla målrekord. Just nu är han i sitt livsform. Det som imponerar mest med Ronaldo är att varje gång du tror han nått sin peak så blir han bara bättre. För en spelare vid hans ålder är det ytterst anmärkningsvärt att han fortsätter att bli ännu bättre. För mig just nu är det ingen tvekan om att här bäst i världen.

Vad tycker du om idén från LFP att stoppa matchen för att hylla Messi om han slår målrekordet?

– Generellt är jag emot det, jag tycker personligen att om du spelar en fotbollsmatch så bör du inte stoppa den mitt i för att fira ett individuellt rekord. Det är en fotbollsmatch, en lagsport. För mig är iden att stoppa en match mitt i för att fira en individuellspelare helt absurt. När det kommer till fansen vet jag inte hur de skulle reagera. Vi har tidigare sett att även om det finns en enorm rivalitet mellan klubbarna så har där även funnits stunder av respekt. Jag tittade tillbaka häromdagen på Clásico från 2005 när Ronaldinho gjort två mål på Bernabeu och fick stående ovationer, även om det kanske var en motvillig respekt så var det trots allt respekt. Men för mig är mitt under matchen inte den rätta tidpunkt att hylla någon individuell spelare.

Målvaktsdebatten i Madrid?

– Ancelotti har sagt att där inte finns någon debatt och jag tycker att han har varit väldigt tydlig med att Casillas är nummer ett. Keylor Navas är en av de bästa målvakterna i världen och det visade han i Levante i fjol och under sommarens VM. Men detta är Real Madrid och det är såhär det fungerar, det finns inga garantier och där är flera otroliga spelare på varje position. Casillas har inte varit i sin bästa form och det vet han själv men han vet även att han är påväg tillbaka. Men för Real Madrid räcker det inte att bara ha en världsmålvakt och därför köpte man Navas.

Vilket är ditt bästa Clásico-minne?

– Det är otroligt svårt att säga för det är nästan omöjligt att välja ut ett. Men jag skulle nog säga att det kommer i morgon, det kommer bli en väldigt speciell match.

Sämsta Clásico-minnet?

– Ur ett Madrid perspektiv så måste det vara när Guardiolas lag kom hit till Bernabéu och körde över Madrid [2-6 matchen 2009]. Men om man kollar på det generellt så kan ett Clásico inte bli dåligt, det är den största matchen i fotbollsvärlden. Atmosfären och allt runt om kring gör att vad som än händer så är det en otrolig upplevelse. Det är en match som inte kan bli tråkig. Sämsta minnet skulle jag nog dock säga var när Mourinho petade Tito Villanova i ögat, det var helt oacceptabelt.

Publicerad 2014-10-24 kl 22:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons