POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LA LIGA

Ronaldo förolämpad av fans - under tyst minut i El Clasico

Foto: Scanpix

Den tysta minuten på Camp Nou för Johan Cruyff stördes av okvädningsord mot Real Madrid och Cristiano Ronaldo. Nu anmäls den uppmärksammade händelsen.

Den skedde i samband med El Cláscio i helgen. Videoklipp i spanska medier tycks bekräfta att förolämpningar och homofobiska kommentarer skreks från läktarhåll när tystnaden i övrigt sänkt sig på Cam Nou.

- Detta bedrövliga och skamliga uppträdande är straffbart enligt idrottslagar som togs i bruk 2007, säger Francisco Ramírez från förbundet COLEGAS, som arbetar med HBTQ-frågor, och som gjort anmälan.

- De som utsätts för homofobiska och främlingsfientliga förolämpningar behöver inte nödvändigtvis vara homosexuella; de som ligger bakom dem använder uttrycken för att förolämpa, degradera och förödmjuka.

Förolämpningarna är också genanta för FC Barcelona då ropen som skar genom tystnaden för klubblegendaren, alltså tycks ha kommit från egna supportar. Ramírez anklagar dessutom FCB för ”tyst hyckleri” eftersom  man skrivit på ett särskilt protokoll mot homofobi med flertalet HBTQ-organisationer förra året.

Publicerad 2016-04-05 kl 12:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå