Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Ronaldo och Mourinho uppges ha känt till skattefusket

Foto: SCANPIX

Både Cristiano Ronaldo och José Mourinho har bedyrat sin oskuld från misstankarna om skattebrott. Enligt El Mundo varnades duon dock för deras skattestrukturer, och kände därmed till brottet.

Det var i slutet på förra veckan som det via hemsidan Football Leaks, som tidigare läckt hemliga dokument till allmänheten, kom fram att flera stora namn inom den europeiska toppfotbollen kan ha gjort sig skyldiga till skattebrott.

Några av namnen som pekades ut i läcken, som hade över 18 miljoner dokument som grund, var Real-stjärnan Cristiano Ronaldo och United-managern José Mourinho. Duon delar samma agent, Jorge Mendes, och han menade att hans klienter inte gjort något fel.

"Både Cristiano Ronaldo och José Mourinho har gjort rätt för sig vad gäller sina skatteåtaganden i både Spanien och England", sa Mendes i ett pressmeddelande.

Men El Mundo kommer med nu med uppgifter som sägs bevisa att Ronaldo och Mourinho visste om skattefusket. Tidningen ska ha kommit över mailhistorik som visar att en advokatfirma i Madrid varnat duon för att deras skattestrukturer skulle skapa allvarliga problem.

Trots det fortsatte alltså Mourinho och Ronaldo att flytta pengar till olika skatteparadis, enligt uppgifterna.

Summan som Ronaldo uppges ha flyttat uppgår till cirka 75 miljoner euro, motsvarande cirka 735 miljoner svenska kronor.

Publicerad 2016-12-06 kl 18:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons