La Liga

Real Madrid behåller greppet om ligan.
Det trots att Ronaldo missade en straffspark.
- Vi förtjänade resultatet, säger tränaren Zinedine Zidane enligt AS.

Det är fortsatt fördel Real Madrid i kampen om ligatiteln. På lördagen avfärdade man Valencia på hemmaplan och satte därmed press på rivalen Barcelona. Lagets store stjärna, Cristiano Ronaldo inledde målskyttet redan efter knappa halvtimmen då han mötte Carvajals inlägg och skallade in 1-0.

Samme Ronaldo agerade dock straffsumpare tidigt i den andra halvleken – och när Dani Parejo med knappa tio minuter kvar att spela ordnade kvitteringen såg det ut som att Ronaldo skulle få ta på sig rollen som syndabock.

Men med bara fem minuter kvar att spela räddades han och hela Real av Marcelo som på ett behärskat sätt placerade in segermålet med högerfoten.

- Jag skulle ha velat ha fått resultatet tidigare men samtidigt vet vi att alla våra spelare kan göra mål när som helst. I dag var det en av våra försvarare som gjorde det, säger Zinedine Zidane enligt spanska AS.