Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Ronaldo: Vi är inga Galacticos

Cristiano Ronaldo vill inte att Real Madrid ska kallas Galacticos. ”Galacticos är borta – det var en annan era”, säger portugisen.

Real Madrids ihopvärvade stjärnlag med Zinedine Zidane, David Beckham med flera kallades för ”Galacticos”. Efter klubbens värvningsräd i somras vill media återigen döpa laget på samma sätt, men Ronaldo vill inte höra på det örat.

- Jag gillar inte att använda det ordet. Vi har helt enkelt en bra grupp med suveräna spelare och vi vill forma det till ett lag som ska vinna saker, säger han till Uefa.com.

- Galacticos är borta – det var en annan era, en som jag respekterar för vad de representerade och spelarna de hade, stora spelare som skapade historia i klubben.

Nu är det en ny tid menar världens dyraste spelare.

- Nu har vi en ny grupp spelare, en ny mentalitet och vi vill också vinna.

Ronaldo känner pressen har klubbföreträdare sagt men spelaren själv säger sig mer njuta än tyngas av förväntningar.

- Förväntningarna är höga men det är normalt med tanke vad som betalats för spelarna vi har värvat. Men vi är alla vana vid press – jag spelade i många år i Manchester United, alltid under press att vinna.

- Det är samma sak här. Vi måste vara avslappnade och jobba hårt för att bygga truppen. Sedan kan vi tänka på vinsterna och titlarna vi kan hämta hem till klubben.

Bara en sak gäller i Real Madrid.

- Det här är en klubb som är van vid att vinna, många spelare här är vinnare, men nu handlar det om ett nytt lag och en ny trupp. Det är därför vi måste skapa den rätta mentaliteten för oss att vinna ligan, Champions League och cuperna.

Lördag 20:00 TV4 Sport: Espanyol - Real Madrid

Publicerad 2009-09-11 kl 17:52
Annons
Annons
Annons