POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SERIE A

Ronaldos fängelsedom fastslagen - tvingas böta 196 miljoner

Foto: Bildbyrån

Spanska myndigheter har nu accepterat Cristiano Ronaldos förlikning, det rapporterar spanska medier. Portugisen döms till två års villkorligt fängelse och böter på 196 miljoner kronor för skattebrott.

Cristiano Ronaldo åtalades i mitten på juni förra året för att ha gömt undan 145 miljoner kronor mellan åren 2011 och 2014. Marca skrev då att det rörde sig om inkomster för så kallade "image rights" (rättigheter att använda hans namn och bilder på honom i kommersiellt syfte).

"Den åtalade har utnyttjat en företagsstruktur skapad 2010 för att gömma undan inkomster i Spanien för bildrättigheter från skattemyndigheterna vilket är en 'frivillig' och 'medveten' överträdelse av hans skattemässiga åtaganden i Spanien", skrev åklagarmyndigheten i ett uttalande då, enligt nyhetsbyrån TT.

För en månad sedan rapporterade spansk media att superstjärnan, som flyttat från Real Madrid till Juventus under sommaren, accepterat en förlikning. Under torsdagen slog spanska myndigheter fast Ronaldos dom. Portugisen döms till två års villkorligt fängelse och böter på 19 miljoner euro - cirka 196 miljoner kronor, det rapporterar spanska medier.

Ronaldo kommer inte att avtjäna någon faktisk tid i fängelse, vilket är praxis i Spanien för fängelsedomar som inte är längre än två år, för personer som inte är straffade sedan tidgare.

Tidigare har flera stora fotbollsstjärnor, däribland Leo Messi, Javier Mascherano och Angel Di Maria, dömts för samma typ av brott. Även i de fallen slapp spelarna i fråga sitta av någon tid i fängelse.

Cristiano Ronaldo har tidigare hävdat sin oskuld:

- Jag har alltid betalat skatt frivilligt och velat göra det på rätt sätt. Jag tror på att alla måste deklarera och betala skatt utifrån våra intäkter och alla som känner mig vet att jag vill göra rätt för mig. Jag tycker att det är viktigt att de som sköter mina skatter gör det rätt. Jag har aldrig försökt gömma något eller haft som avsikt att undvika att betala skatt, sa Ronaldo för ett drygt år sedan.

Publicerad 2018-07-26 kl 14:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå