Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Ronaldos hyllning: "Sir Alex är som en pappa för mig"

Cristiano Ronaldo skulle gärna stanna i Real Madrid tio år till. Men han utesluter inte en återkomst till Manchester United.
- Alex Ferguson är som min extrapappa, säger portugisen.

I en intervju med Sky Sports berättar världsstjärnan öppenhjärtigt om sina känslor för engelsk fotboll efter flytten till Spanien. Det är inte helt otänkbart att fansen på nytt får se honom i Premier League någon gång i framtiden.

- Jag stänger inte dörren, så kanske blir det så. Ligan känner jag till, precis som jag känner fansen och spelarna. Så varför inte? Jag hoppas att återse Manchester en dag, det är mitt lag i England. Samtidigt går det inte att veta vad som händer för jag trivs otroligt bra i Madrid, säger Ronaldo.

Han förklarar att om La Liga-laget vill kan han tänka sig att skriva på ett nytt långtidskontrakt med dem. Men det hindrar honom inte från att ha en särskild relation till sina gamla kompisar på Old Trafford, och då särskilt manager Alex Ferguson som han har kontinuerlig kontakt med.

- Sir Alex är min andra pappa – han hjälpte mig att förbättras oerhört mycket, precis som Mourinho gör nu. De är erfarna och vinner många titlar, för mig hör båda till världens bästa tränare, säger Ronaldo.
- Jag har bara fina minnen från Manchester och slutar inte att tänka på mina sex år där bara för att jag bor i ett annat land nu. Den tiden är en del av mig. När jag får chansen pratar jag med Sir Alex för jag glömmer aldrig allt han gjort för mig, säger Ronaldo.

26-åringen förklarar trots det att han är nöjd med sitt beslut att lämna England eftersom han vunnit allt som gick där. Anledningen till att han hamnade i Spanien var att där fanns en ny och spännande utmaning.

- Det handlade inte om kontraktet, säger han.

Publicerad 2011-09-06 kl 19:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons