POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Rosenberg lämnar Racing efter succén: ”Hoppas på en större klubb”

Markus Rosenberg vill inte fortsätta spela i Racing Santander. Nu blir det en återkomst till Bremen – eller en helt ny klubb.
- Han hoppas på en större klubb, säger hans agent Martin Dahlin till fotbollskanalen.se.

Igår sköt Markus Rosenberg Racing Santander till – åtminstone i praktiken – ett nytt kontrakt i La Liga. Men något fortsatt kontrakt med Racing Santander blir det inte för Markus Rosenberg. Till tyska fotbollstidningen Kicker sa den svenska anfallaren häromdagen att han med all sannolikhet återvänder till Bremen, som han varit utlånad från under säsongen.

- Jag har ett år kvar på mitt kontrakt med Werder och som det ser ut nu återvänder jag till Bremen.

När fotbollskanalen.se ringer upp hans agent Martin Dahlin för att höra hur situationen ligger till, berättar han att Rosenbergs ambition helt enkelt inte är att stanna i Santander.

- Så som det ser ut just nu vill Markus inte stanna. Det handlar inte om att Racing inte vill ha kvar honom, utan det handlar om att Bremen vill ha tillbaka honom och Markus är sådär sugen på att stanna. Men det är ett beslut vi ska ta efter säsongen.

Rosenberg ska vara sugen på att testa på något nytt, även om det också är ett alternativ att spela en säsong i Werder Bremen – som han har ett år kvar på kontraktet med.

- Han kan tänka sig det. Allting är öppet. Det är klart att det finns ett stort intresse för en spelare som nu har gjort nio mål och fem-sex assist i spanska ligan. Sedan får vi avvakta och se om Bremen släpper honom och vad som dyker upp.

- Som det ser ut nu kommer han i alla fall inte att stanna kvar i Santander. Även om han trivs bra så hoppas han på en större klubb. För en spelare som Markus så kan du utgå från att det finns intresse från ligor i hela världen.

Rosenberg hade under sitt sista år i Bremen svårt att ta en fast plats i det som då var en topplag i Bundesliga. Laget som slutade på en tredje plats förra säsongen ligger nu på 12:e plats, med en match kvar att spela, och ska se Rosenberg som ett nyttigt tillskott till laget.

Publicerad 2011-05-11 kl 18:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå