POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LA LIGA
3v

"Sådana här prestationer som gör att Barça och Real blir intresserat"

Foto: Bildbyrån

Alexander Isak gjorde två mål och en assist borta mot Real Madrid.
Då hyllas han stort av TV4:s experter.
- Fortsätter han så här börjar han närma sig yppersta klass, säger Hasse Backe.
- Det är sådana här prestationer som gör att Barcelona och Real Madrid blir intresserat av en spelare, kommenterar Adam Pinthorp.

Det var Alexander Isak-show på Santiago Bernabeu under torsdagskvällen. Den svenske 20-åringen låg bakom Real Sociedads 1-0-mål, gjorde själv 2-0, satte även 3-0 och bjöd på assisten till 4-1. Till slut vann bortalaget med 4-3 och kan nu jubla över en semifinalplats i Copa del Rey.

TV4 och C Mores expert Hasse Backe, är imponerad.

- De senaste matcherna har han ju levererat hela tiden. Alla kan ju dansa en sommar men fortsätter han på den här nivån, då börjar han närma sig yppersta klass, säger den tidigare tränaren.

Det är mycket i prestationen som sticker ut för Backe.

- Han gör det här mot en högkvalificerad motståndare, det är på bortaplan, det finns en konkurrenssituation med Willian José som gör att han måste leverera varje gång för att hålla honom utanför laget. Vilken jäkla potential det finns i honom.

Nu har Isak totalt gjort 13 tävlingsmål för Real Sociedad sedan flytten till Spanien i somras.

- Man har ju hoppats på att det här skulle hända. För det finns ju något i honom. Bara han får kontinuerlig speltid... Han är ju en ruskigt hal motståndare och så blev säkert det här klubbvalet väldigt rätt för honom. Så jag är inte jätteförvånad. Jag tycker alltid att man har sett att han har det här i sig, säger Hasse Backe.

Fotbollskanalens Spanien-bloggare Adam Pinthorp menar att det faktum att Isak gjorde mål mot Barcelona tidigare den här säsongen när han fick chansen från start och att han nu fick till den här insatsen mot Real Madrid gör att svenskens namn växer rejält.

- Det är en sådan här typ av prestation gör att den typen av klubbar, Barcelona och Real Madrid, blir intresserat av en spelare. Stannar han kvar i Spanien och tar nästa kliv så blir inte det till Sevilla. De har inte råd. Inte när han redan nu gör massa mål, och mål på många olika sätt, säger Pinthorp.

- Det är ju bara att backa bandet och se hur storklubbarna värvat. Gör en spelare en stormatch mot något sådant lag, då får de upp ögonen och börjar bevaka den spelaren på ett annat sätt.

Se höjdpunkter från Real Madrid-Real Sociedad i tweeten nedan.

Publicerad 2020-02-06 kl 21:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå