Sen kvittering räddade Real i El Clasico

La Liga

El Clasico blev chansfattigt, men ändå dramatiskt efter sen kvittering av Real Madrid.

Nollan levde farligt redan efter bara fem minuter när Mascherano fällde Lucas Vasquez i straffområdet, men domaren valde att fria. Första halvlek var sedan något av ett ställningskrig där båda lagen hade svårt att skapa några konkreta chanser, och det var inte förrän under halvlekens sista tio minuter som tempot drevs upp. Ronaldo testade Ter Stegen vid flera tillfällen och Real hade bra press när domaren blåste halvtid.

Real lyckades inte ta med sig pressen ut i andra halvlek och fick istället se Luis Suárez nicka in 1-0 till hemmalaget på en frispark i den 53:e minuten. Ställningskriget från första fortsatte utan att Real lyckades skapa någon riktigt bra kvitteringschans. Däremot hade både Neymar, Messi och inbytte Iniesta bra lägen att göra 2-0. Det såg ut som att Barcelona gick mot tre viktiga poäng när Sergio Ramos nickade in en frispark i den 90:e minuten. Båda lagen hann med varsitt farligt anfall innan slutsignalen gick för 1-1. Därmed skiljer det fortfarande sex poäng mellan lagen.

Barcelona: Ter Stegen - S.Roberto, Pique, Mascherano, Alba - Busquets, Gomes, Rakitic - Messi, Suarez, Neymar

Real Madrid: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modric, Kovacic, Isco - Vazquez, Benzema, Ronaldo

Publicerad 2016-12-03 kl 16:19