Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Simeone blickar framåt: "Försöker inte bli för exalterad"

Foto: AP

Diego Simeone, tränare Atlético Madrid

BARCELONA. Efter utklassningen mot AC Milan är Atlético Madrid i Champions League-kvartsfinal – för första gången på 17 år.
– Jag försöker att inte bli för exalterad, vi har väntat så länge på det här, sa Diego Simone efter matchen.

Sist Atlético Madrid var i en kvartsfinal i Champions League så var Diego Simeone en av spelarna på planen. Det var 1997 och Atletíco förlorade mot Ajax efter förlängning.

Första mötet i Amsterdam slutade 1-1, vilket även var resultatet efter fulltid på Vicente Caldéron. Juan Eduardo Esnaider missade en straff för hemmalaget och holländarna kunde avgöra matchen och vinna med totalt 2-3 efter förlängning.

Men 17 år senare är Diego Simeone och Atlético Madrid på nytt i en Champions League kvartsfinal efter att man besegrat AC Milan med totalt 5-1.

– Jag är glad för detta är en grupp grabbar som tolkar fotboll på ett extraordinärt sätt, de har passion för det här spelet. Jag är glad för att en stor mängd människor har kommit till en arena med många flaggor, barn, kvinnor, män. Det var en enastående atmosfär, säger Simeone under presskonferensen efter matchen.

Men trots den långa väntan vill Atléticotränaren inte bli allt för upphetsad över vad laget åstadkommit utan fokuserar istället på nästa omgång.

–Detta är en bra tid för oss, men just nu försöker jag att inte tänka för mycket på saker eller bli så exalterad som vi kanske kunde blivit, då vi har väntat så länge på det här. Vi har en svår kvartsfinal framför oss. Nu måste vi vila och fortsätta att jobba.

I kvartsfinalen finns möjligheten att Simeones mannar ställs mot ett spanskt lag, om det skulle vara en fördel eller inte vill Atléticotränaren inte spekulera i.

–Vi får se vem som blir vår motståndare. För mig spelar det ingen roll om det är ett spanskt lag eller vem det är. Vi kommer gå in i mötet med ödmjukhet. Vi kan inte välja en motståndare. Vi är lugna och nu ska vi återhämta oss.

Publicerad 2014-03-12 kl 12:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons