POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Spanska förbundens raseri - på varandra: "Beslutet är olagligt"

Foto: Scanpix

BARCELONA Det spanska ligaförbundet tar till rättsliga åtgärder mot fotbollförbundet RFEF efter deras beslut att ställa in La Liga.
- "Det är är ogiltigt enligt lag", skriver bland annat LFP i ett officiellt uttalande.

Det spanska fotbollförbundet RFEF kom igår med beslutet att man ställer in La Liga och alla spanska fotbollsturneringar på obestämd tid efter den 16 maj. Som en protest mot den nya lag den spanska regeringen förbereder om tv-rättigheterna gällande landets fotboll.

Beslutet från RFEF har skapat stor uppståndelse i Spanien och det tog inte lång tid för det spanska ligaförbundet LFP att komma med en motattack. I ett officiellt uttalande på LFP:s hemsida skriver man att man nu tar till rättsliga åtgärder mot RFEFs beslut.

"Ikväll har LFP vidtagit rättsliga åtgärder till nödvändiga juridiska och administrativa organ för att försvara rättigheter och legitima intressen hos klubbarna samt de professionella turneringar som de organiserar och som kraftigt påverkats av RFEF:s beslut", skriver LFP i ett uttalande.

Ligaförbundet fortsätter med att i uttalandet skriva att RFEF inte har några rättigheter att ta ett sådant här beslut. "Det beslut som fattats av RFEF är olagligt enligt lag" skriver LFP som menar att det både är emot landets idrottsjuridik så som det avtal som finns mellan fotbollsförbundet och ligaförbundet "Det nuvarande avtalet ger LFP rätten att organisera professionella turneringar och godkänna när de ska spelas", skriver man.

I uttalandet gör LFP det även tydligt att man ställer sig bakom den nya lag runt tv-rättigheter som förbereds av den spanska regeringen och uttrycker vikten av att den går igenom. "Den här lagen kommer vara en historisk milstolpe för spansk fotboll som kommer gynna all elitidrott".

Utöver att den nya lagen kommer göra ligan ekonomiskt jämnare så skriver LFP att den även kommer ge ett skydd till tredjedivisions-spelarna och damspelarna som tidigare saknats.

"Det här avtalet kommer ge över 300 kvinnliga Primera División spelare samt mer än 2000 Segunda B-spelare rätt till social trygghet, efter flera år då de inte fått tillräckligt skydd och inte försvarats ordentligt av varken AFE (spelarförbundet) eller RFEF.

LFP avslutar det officiella uttalandet med att kalla samtliga klubbar till extra stämma måndagen den 11 maj 2015.

Publicerad 2015-05-07 kl 14:02
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto