Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Spanska förbundet värnar nationalsången: "Vill förhindra Barca och Athletics busvisslingar"

Foto: Scanpix

BARCELONA. Vid cupfinalen 2009 visslade Barça och Athletic-supportrar tillsammans ut den spanska nationalsången, nu är Javier Tebas rädd för upprepning.
- Vi jobbar hår för att hindra busvisslingarna, säger LFP-presidenten till spanska AS.

I veckan blev det klart att FC Barcelona och Athletic Club de Bilbao gör upp i den spanska cupfinalen, som spelas den 30 maj. Ett möte som oroar den spanska ligapresidenten Javier Tebas.

Sist lagen möttes i en spansk cupfinal, 2009, gick deras fans ihop och visslade tillsammans ut den spanska nationalsången. Bland annat ska visselpipor ha delats ut inför matchen och ljudvolymen var så pass hög att det inte gick att höra nationalsången.

Anledningen till busvisslingarna är att både Katalonien och Baskien, de två provinser i Spanien lagen kommer ifrån, vill ha självständighet från Spanien. Många i de två provinserna har tröttnat på hur de behandlas av det resterande landet och busvisslingar vid cupfinalen har blivit en form av politisk protest.

Den politiska situationen i landet har förvärrats ytterligare under de senaste åren med Kataloniens växande kamp för självständighet. Därför är Tebas är nu orolig för en upprepning vid årets final.

- Vi jobbar för att försöka undvika busvisslingar vid nationalsången, men det kommer bli svårt. Det är fatalt att Spaniens nationalsång blir utvisslad, man borde visa mer respekt, säger LFP-presidenten.

Även om Copa del Rey finalen inte ligger på ligaförbundet LFPs bord så lovar Tebas att hjälpa till i arbetet för att förhindra nya busvisslingar.

- Vi måste bryta den här traditionen av att vissla ut nationalsången. Det är något vi måste få slut på och för min del kommer jag inte sluta förrän visslingarna är borta, säger Tebas enligt AS.

Publicerad 2015-03-06 kl 18:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons