Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Spanska klubbens totala kris - här vägrar A-laget spela

Racing Santanders trupp hade inte fått lön på flera månader. Då gjorde spelarna allvar av sitt hot – och vägrade att sparka igång matchen mot Real Sociedad.

För bara ett par år sedan låg klubben i La Liga, och på den tiden spelade både Markus Rosenberg och Kennedy Bakircioglu för spanjorerna. Men problemen hade börjat hopas redan då. Båda svenskarna tvingades gå utan löner och bonusar i perioder, och flyttade snart vidare i karriären, men under den senaste säsongen har den ekonomiska krisen eskalerat.

Numera spelar Racing i tredjedivisionen och den nuvarande truppen har öppet krävt hela styrelsens avgång i takt med att situationen förvärrats. Tidigare på torsdagen kunde fotbollskanalen.se återge skräckexemplet kring Oumar Diaby, som är målvakt och regelbundet tränar med Racings A-lag. Efter att ledningen sedan i oktober inte betalat ut de 4000 kronor han har i månadslön, och heller inte bistått honom med kost och logi, har Diaby tvingats övernatta på träningsanläggningen La Albercia. På en lastpall.

Under torsdagskvällen nådde så konflikten sin kulmen. Egentligen var det tänkt att Racing Santander skulle spela kvartsfinalreturen av Copa del Rey mot Real Sociedad, men när domaren blåste igång spelet rörde Racings startelva inte en fena på El Sardinero-stadion. Efter en minut satte domaren pipan till munnen på nytt med följden att matchen ställdes in.

Samtidigt meddelade A-laget att det inte blir aktuellt med något spel överhuvudtaget förrän presidenten Angel Lavin lämnar sin post och tar resten av styrelsen med sig.

- Just nu har vi blandande känslor och en storts glädje. Det är synd att det ska behöva gå så här långt, sade Santandermittfältaren Jovi Soria till Canal Plus.

HÄR GER FOTBOLLSKANALENS ALEXANDRA JONSON HELA BAKGRUNDEN TILL RACINGS UTSATTA LÄGE.

Publicerad 2014-01-30 kl 21:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons