Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Spanska storbråket - ingen vet när ligan ska börja

Foto: Scanpix

När startar egentligen den spanska ligan? - Det är en fråga som nu rivit upp stora sår nere i Spanien.
– Vi vill starta den 16:e augusti, förbundet och spelarfacket den 23:e, säger ligaföreningens president Javier Tebas enligt AS.

Ni som planerar att åka ner till Spanien för att besöka premiäromgången av La Liga får nog avvakta en stund till. Man har nämligen inte - med en månad kvar tills ligan bör dra igång - bestämt vilket datum som första matchen sparkar igång.

Den 11:e augusti ska den europeiska supercupen mellan Champions League-segraren Barcelona och Europa League-vinnaren Sevilla spelas i Tbilisi, Georgien. Strax efter ska de regerande mästarna Barcelona även spela ett dubbelmöte mot Athletic Bilbao i den spanska supercupen, matcher som nu ställt till problem.

Det spanska ligaförbundet vill dra igång ligan den 23:e augusti medan ligaföreningen, som äger rättigheterna, vill dra igång serien en vecka tidigare.

– Vi vill starta den 16:e augusti, förbundet den 23:e och spelarfacket vill inte heller inleda den 16:e. Det som ställer till det är Supercupen, säger ligaföreningens president Javier Tebas enligt AS.

Ett beslut i frågan förväntas komma senare i veckan. Då det bara återstår några få veckor kvar till premiären så riskerar man att förlora stora pengar på grund av detta bråk. Ligan har tidigare bekräftat att det blir nya matchtider kommande säsong. På lördagar kommer en match att spelas 18.15 och en 20.15 och på söndagar blir matchtiderna 12.00, 16.30, 18.30 och 20.30.

Publicerad 2015-07-06 kl 16:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons