POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Spanskt supermöte i CL - då hyllar Barca och Atletico sig själva

Foto: Scanpix

BARCELONA.Tata Martino och Diego Simeone hyllar sina lags spelstilar inför mötet i Champions League.

"Du måste vara modig för att spela som Barcelona", säger Tata Martino och Diego Simeone uttrycker att Atletí har en speciell "identitet i vår spelstil".

Under tisdagskvällen tar FC Barcelona emot Atlético Madrid på Camp Nou i kvartsfinalen i Champions League och även om det råder delade meningar om vem som är favoriter så är Simeone säker på att de möter den bästa versionen av Barcelona.

- Vi kommer att möta det bästa Barça. Som jag sa för två veckor sedan när vi pratade om Tata Martino. De vann Supercupen, de kan vinna Copa del Rey, de är med i striden om ligan och de kan även vinna Champions League. De är killar som är väl förberedda för den här typen av matcher, som är vana vid den här typen av beslut, säger Simeone under presskonferensen inför matchen.

Atlético Madrid har överraskat många den här säsongen och utöver att man är i kvartsfinal i Champions League så leder laget den spanska ligan. Lagets attityd har speciellt hyllats och i spanska medier pratar man om att Diego "Cholo" Simeone har infört "El Cholismo" i laget, men exakt vad det betyder är Simeone inte helt säker på.

- Du får fråga de som skriver om det, jag vet inte. Jag kan inte tolka vad andra säger. Men jag är säker på att vi har en identitet i vårt spelsätt, som är den historiska identiteten av Atlético.

Barcelona och Atlético har redan mötts vid tre tillfällen den här säsongen, varav alla matcher slutade oavgjort (1-1, 0-0, 0-0). Men Barcelona tränaren Tata Martino tror sig sitta på hemligheten till hur hans lag ska besegra Madridlaget.

- Den stora skillnaden i den här matchen än de tidigare är att Lionel Messi är med. Utöver det är mod det viktiga när man spelar som Barcelona, man måste alltid vara modig. Det är inte många lag som spelar på det här sättet. Matchens hemlighet för att matcha Atléticos intensitet och vårt vapen för att vinna är [att vara] Barcelona, säger Tata Martino under presskonferensen inför matchen.

Barcelona spelar den första matchen på hemmaplan och Martino lyfter fram hur viktigt det är att hålla nollan.

- Det viktiga i det första mötet är att göra mål och inte släppa in några. Det hade gett oss en bra utgångspunkt inför returen. Men det är svårt mot Atlético de har en tendens som bortalag att gå ut och göra mål. Vi måste vara försiktiga och inte förlora några bollar så att Atlético kan utnyttja kontringar, säger Tata Martino på presskonferensen inför matchen, säger Martino.

Publicerad 2014-04-01 kl 17:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå