Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Spelarens uppmaning till Mourinho: Visa Casillas mer respekt

Foto: Scanpix

Jose Mourinho har petat Iker Casillas i snart ett halvår. Nu är Mourinho själv på väg bort från Real. Då får Casillas stöd av lagkamrater.

- Man bör visa Iker mer respekt, säger mittbacken Pepé.

Jose Mourinho har varit osams med Iker Casillas under en lång tid och den spanske landslagsmålvakten har varit ute i kylan sedan i december då Real värvade in Diego Lopez från Sevilla. Nu när Mourinho är på väg bort från Real Madrid börjar spelarna visa sitt stöd för den spanske landslagsmålvakten.

Framförallt efter Mourinhos uttalande från lördagen då han menade att han ångrar att han inte värvade in Diego Lopez än tidigare.

- Man bör visa Iker mer respekt, säger portugisiske landslagsmannen Pepé.

- Iker är väldigt omtyckt. Vad tränaren sa var inte det mest lämpliga. Iker är är en del av Madrid. Han är en institution, både i sin klubb och i landslaget.

Mourinho har varit oense med Casillas sedan början av 2012 då målvakten och Sergio Ramos lär ha uttalat sig kritiskt mot den defensiva taktik som portugisen använt sig av i match mot Barcelona. I januari 2013 värvade sedan Mourinho in Lopez varvid Casillas fick kliva åt sidan.

- Iker är en viktig spelare för oss. Vi har finalen i Copa del Rey framför oss. Vi vill ge våra fans en titel och jag tror att alla spelare är viktiga just nu, säger Pepé.

- Det finns ingen anledning att underskatta någon för tillfället och allra minst Iker som är en symbol för Madrid. Vi måste respektera allt han gjort. Han är viktig för klubben - både för oss spelare och för fansen.

Mourinho själv lär snart ha gjort sitt i Real. Ryktena om en övergång till Chelsea är frenetiskt förekommande.

På frågan vad Pepé tror kommer hända med Mourinho säger han att spelarna får "vänta och se".

Efter gårdagens 4-3-seger mot Valladolid fick assisterande tränare Aitor Karanka svara på Pepés kritik mot Mourinho.

- Vi har alltid valt de elva spelare som vi tror ska göra att vi vinner. Statusen spelar ingen roll här. Brist på respekt skulle vara att inte ta ute en spelare som spelar bra. Det finns ingen brist på respekt.

Publicerad 2013-05-05 kl 10:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons