Stökigt när Real Madrid vann supercupen - drog längsta strået på straffar

La Liga

Madridderby i supercupfinal.
Då drog Real Madrid det längsta strået på straffar mot Atlético Madrid.
- Vi är väldigt glada, säger Thibaur Courtois.

Efter att Real Madrid vann sin semifinal Valencia samtidigt som Atlético Madrid besegrade Barcelona stod det klart att det skulle bli ett Madridderby i spanska supercupen.

Finalen var en ganska sömnig tillställning och efter 90 minuter var ställningen 0-0, matchen gick till förlängning.

Där blev det ganska dramatisk i slutändan. I den 115:e minuten blev Alvaro Morata frispelad och han rusade med bollen mot mål. Då valde Real Madrids Federico Valverde att kapa Atlético-anfallaren, något som resulterade i rött kort.Spelarna i båda lagen var upprörda vid händelsen och det delades ut knuffar och ett och annat väl valt ord. Flera spelare varnades. Matchen kunde dock återupptas, men inga mål gjordes. Det krävdes straffar för att kora en vinnare.

Där var Real Madrid det bättre laget och man vann efter att Atlético Madrid bränt två av sina straff, varav att Thibaut Courtois räddade en av dem.

- Vi är väldigt glada. Det var en tuff match mot Atlético, deras spelidé är att vänta på ett misstag från motståndaren. De kunde utnyttjat det ett par gånger. Jag räddade några gånger, ”Fede” (Valverde) stoppade dem vid ett tillfälle, säger Courtois efter matchen.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Valverde, Casemiro, Kroos - Modrid - Isco, Jovic.

Atletico Madrid: Oblak - Trippier, Felipe, Gimenez, Lodi - Correa, Herrera, Thomas, Saul - Felix, Morata.

Publicerad 2020-01-12 kl 21:42