Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Storklubbar jagar åttaåring – som ska provträna med spanska giganter

Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix

Åttaåringens kommande lagkamrater?

Åttaårige Claudio Nancufil sägs vara en talang utöver det vanliga. Nu ska han provträna med Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid.

- Han ska dit och träna efter jul, säger Manuel Otero, chef på en PR-firma i Barcelona.

En åttaårig argentinare vid namn Claudio Nancufil kan gå samma väg som en viss Lionel Messi gjorde vid ung ålder- han ska nämligen provträna med FC Barcelona. Nancufil har blivit en mediasensation i hemlandet Argentina efter att ha visat sig vara en ovanligt stor talang i klubblaget Martin Guemes.

- Så fort han började spela (när han var fyra år gammal) såg vi alla att han var bättre än sina lagkamrater när det handlar om teknik, säger klubbens president Marcelo Ernalz enligt Reuters.

- Hur han tar med sig bollen, små riktningsförändringar, hur han skjuter och hur han rör sig på planen. Han är överlägsen.

De spanska giganterna Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid har visat intresse för den unge Nancufil och enligt den spanska tidningen El Confidencial kommer åttaåringen att träna med de spanska giganterna.

Manuel Otero är chef för den Barcelona-baserade PR-firman Suenos Comunicaciones och besökte Nancufil och hans familj i Argentina, detta efter att han hört talas om talangen.

- Efter juluppehållet kommer Claudio att åka till Spanien för att träna med de här tre lagen. Sen får vi se vad de kommer att erbjuda oss, säger Otero, vars firma normalt representerar skådespelare och musiker vid boksläpp.

Jämförelserna med Lionel Messi finns redan där – framförallt eftersom Nancufil, likt Messi, är väldigt liten för sin ålder. Dessutom har han samma spelstil som Barcelonastjärnan.

- Han är väldigt liten och har samma problem med att växa som Messi hade när han var ung. Även Nancufil får tillväxthormoner.

Enligt Reuters är dessutom de engelska klubbarna Manchester United och Chelsea intresserade av åttaåringen, men där är det ännu inte klart med något provspel.

Publicerad 2013-11-29 kl 16:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons