Straffmiss, dubbla mål och milstolpe för Messi

La Liga

Leo Messi stod i händelsernas centrum för Barça mot Alaves.
Först missade stjärnan straff, men revanscherade sig med dubbla mål och nådde milstolpen 350 mål i La Liga.

Det var Leo Messi som var mannen i fokus när förra säsongens succénykomling Alaves tog emot Barcelona i den andra omgången av La Liga.

Det började i slutet på den första halvleken när gästerna fick en straff efter att Gerard Pique dragits ner. Leo Messi klev fram, men Fernando Pacheco i hemmamålet räddade.

Messi skulle ta revansch tio minuter in på den andra halvleken. På ett inspel från Jordi Alba tryckte argentinaren in 1-0 och nådde därmed en milstolpe. Messi har nu gjort 350 mål i La Liga - som förste spelare någonsin.

Tio minuter senare smällde det igen bakom Fernando Pacheco. Med en hård halvvolley tryckte Messi in sitt andra mål för kvällen.

Argentinaren hade senare en boll i ribban, men fick nöja sig med två mål i matchen. Barça vann med 2-0 och tog tre poäng.

Lagens startelvor:

Alaves: Pacheco - Pedraza, Ely, Alexis Ruano, Vigaray - Manu García, Tomás Pina, Wakaso, Ibai Gómez - Óscar Romero, Rubén Sobrino

Barcelona: Ter Stegen - Vidal, Pique, Umtiti, Alba - Rakitic, Busquets, Sergi Roberto - Messi, Alcacer, Deulofeu.