Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Strejk för Messi och Ronaldo - nästa ligaomgång ställs in

Spanska ligan går ut i strejk – efter ett tjafs om tv-pengar.
Hela nästa omgång ställs in, rapporterar AP.
- Skamligt, säger Sevillas president Jose Maria Del Nino.

För tillfället har La Liga, liksom alla andra länder, landslagsuppehåll och det spelas ingen inhemsk fotboll. Men den 2 april var det tänkt att nästa knippe matcher skulle klaras av, däribland Barcelonas möte med Villarreal och Real Madrid – Sporting Gijon.

Så blir det inte. Sent på onsdagskvällen meddelade klubbarnas representanter att man i stället går ut i strejk, och inget nytt speldatum har satts. Dock kan matcherna komma att förläggas till 12 juni, vilket skulle innebära att säsongen förlängs med tre veckor.

Orsaken till strejken är en lag som stipulerar att minst en match per vecka ska sändas genom spansk public service, reklamfri tv. Klubbarna vill ha bort den bestämmelsen, för att kunna öka sina intäkter inför framtiden.

När förhandlingarna strandade med fotbollförbundet röstade 13 klubbar, inklusive Barcelona och Real Madrid, för att genomföra strejken. Några mindre föreningar var däremot skeptiska och ville hellre spela som vanligt, även om de i sak också höll med om att den nuvarande regeln borde slopas.

– Det är skamligt att Spanien har Europas värsta system för tv-intäkternas fördelning. De som lider mest av den här strejken blir fansen och spelarna, säger Sevillas president Jose Maria del Nido i en kommentar.

Målsättningen för de spanska lagen är att samma system som i exempelvis Italien och England införs. Där säljs samtliga matcher på en kommersiell marknad, vilket gör att tv-bolagen får betala mer till varje enskild klubb.

Publicerad 2011-03-24 kl 00:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons