Suarez avgör för Atletico - rycker i toppen

La Liga

Atletico Madrid hade chansen att ta ett rejält grepp om ligatiteln vid seger mot Eibar.
Och man tog den när Luis Suarez klev fram och sköt hem segern till Madrid.

Om det blåser rejält i Real Madrid efter det fiaskoartade cuputtåget mot Alcoyano, är det betydligt gladare miner i Atletico Madrid. Laget leder La Liga i överlägsen stil, och vid vinst mot Eibar kunde man verkligen börja prata om guldryck.

Efter knappt tio minuter fick Eibar straff efter att Yoshinori Muto gick ner i straffområdet. Fram stegade målvakten Marko Dmitrovic.

- Ser jag rätt här? Är det målvakten Dmitrovic som ska ta straffen? Det är otroligt. Han har aldrig slagit en straff så vitt jag kan se i hans statistik, sa C Mores kommentator Christopher Kviborg i sändningen.

Straffen satt och efteråt var kommentatorn fortsatt förbryllad över vad han sett.

- Det var knappt så jag trodde mina ögon när han gick fram och tog bollen, men ni ser rätt. Målvakten Dmitrovic har gjort 1-0. Det var inget fel på den straffen.

Enligt Squawka är han den åttonde målvakten i La Liga-historien som gör mål.

Målvakten skulle även få släppa en boll förbi sig i första halvlek när Luis Suarez kvitterade i den 40:e minuten.

Uraguyanen skulle blev matchhjälte när han i slutskedet även avgjorde matchen från straffpunkten.

SD Eibar: Dmitrovic - Pozo, Oliveira, Bigas, Arbilla - Inui, Diop, Exposito, Alvarez - Muto, Kike.

Atletico Madrid: Oblak - Savic, Gimenez, Felipe - Vrsaljko, Llorente, Saul, Lemar, Carrasco - Correa, Suarez.

Matchen sänds på Cmore Fotboll och streamas på Cmore med start 21.30.