Suarez med hattrick - stjärnorna glänste när Barcelona krossade Girona

La Liga

Barcelonas storstjärnor var i storform när man i kväll körde över Girona i ett katalanskt derby på Camp Nou.

Det var dock Girona som inledde matchen med att chockartat ta ledningen i matchen. Redan efter drygt två minuters spel satte Portu 1-0 efter en försvarsmiss av hemmalaget. Men Barcelonas svar skulle komma bara minuter senare. Innan fem minuter av matchen hade gått kvitterade Luis Suarez till 1-1.

Senare i den första halvleken satte Lionel Messi 2-1 för Barcelona. Målet innebär att Messi nu har gjort mål mot samtliga övriga 19 La Liga-lag i årets serie. Bara minuter senare satte Messi sedan 3-1 på frispark där han sköt bollen under muren och in i mål.

Strax innan paus satte Suarez sitt andra mål för kvällen till 4-1, och i den andra halvleken satte Philippe Coutinho 5-1 till Barcelona med ett kanonskott, hans första ligamål i Barcelona sedan han kom från Liverpool i januari.

Suarez skulle sedan sätta 6-1 och därmed göra hattrick.

Barcelona toppar i och med segern La Liga-tabellen tio poäng före tvåan Atlético Madrid med en match mer spelad. Girona ligger nia.

Barcelona: Ter Stegen, Alba, Pique, Umtiti, Semedo, Rakitic, Busquets, Dembele, Coutinho, Messi, Suarez.

Girona: Bono, Ramalho, Bernardo, Juanpe, Maffeo, Aday, Pere Pons, Granell, Borja Garcia, Portu, Lozano.