Svängigt i Madrid när Ronaldo gjorde första ligamålet

Spanien

Real Madrid öppnade ligaspelet försäsongen genom att slå Deportivo La Crouña med 3-2.

Inför säsongen har mycket runt Real Madrid handlat om de miljarder som Real Madrid spenderat på Cristiano Ronaldo, Kaka och Karim Benzema.

Alla tre var på plan när säsongen sparkades i gång på Santiago bernabeu men det var veteranen Raul som öppnade målkontot för Real Madrid.

Benzema sköt ett skott som gick via målvakten i stolpen. På returen höll sig veteranen Raul framme och kunde sätta 1-0 bakom Aranzubia i den 25:e minuten.

Fem minuter senare kunde Deportivo kvittera när Riki nådde högst på ett inlägg och med en kraftfull nick skickade bollen i mål.

Ytterligare fem minuter hade gått när Real återigen tog ledningen. Raul revs ner i straffområdet och domaren blåste straff. Cristiano Ronaldo klev fram och sköt en hård straff i Aranzubias högra hörn. Målvakten gick på rätt håll men kunde inte hindra Ronaldo från att göra sitt första ligamål i Real Madrid.

Andra halvlek var bara någon minut gammal när Deportivo kvitterade för andra gången. Valeron fick bollen under kontroll vid straffområdeslinjen och slog till direkt.

Real skulle dock ta ledningen en tredje gång. Vid entimmesslaget fick Lassana Diarra bollen av Arbeloa cirka 30 meter från mål och efter en sidledsförflyttning och några steg fram sköt fransmannen ett hårt och lågt skott som Aranzubia inte kunde stoppa.

Tre sköna poäng för Real men det finns saker som behöver justeras om man ska utmana om ligasegern.

Publicerad 2009-08-29 kl 23:41