Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SPANIEN

Svenske La Liga-doldisen träffade Guidetti - fick tips av idolen

MARBELLA. John Guidetti är inte den enda svensken i en La Liga-klubb.
Daniel Strindholm spelar i Malaga - efter landslagets träning fick han råd av idolen.
- Kör hårt och kämpa, sa Guidetti, berättar han för Fotbollskanalen.

John Guidetti spelar och gör mål i Celta Vigo men han är inte den enda svensken som tillhör en La Liga-klubb. Som sexåring flyttade Daniel Strindholm med familjen från Danderyd till Malaga och genast började han att spela fotboll i San Pedro. Där spelade han till han var 13 år innan det blev ett år i Costa Unida. För fem månader sedan fick Malaga upp ögonen för den svenske 15-åringen.

- Jag gjorde en bra säsong i Costa Unida och då ringde Malaga till mig. Det blev provträning och provmatch med andra spelare, inte bara från Spanien utan runt om i Europa, och jag gjorde det bra. Sedan fick jag börja försäsongen med laget. Jag gjorde en väldigt bra försäsong och nu har jag skrivit på, säger han.

Daniel Strindholm var på plats på tisdagens svenska landslagsträning i Marbella. Anledningen stavas John Guidetti som är idolen och efter träningen tog den svenske landslagsanfallaren sig tid och pratade med Daniel som är målvakt i sitt lag.

- Kör hårt Daniel och kämpa på sa han och han tyckte att det är roligt att jag bor i Spanien och så. Det är kul att höra det från honom. Han var trevlig. Han är idolen och han har en väldigt fin sång också. Jag och John Guidetti är de enda svenskarna som spelar i en Primera-klubb, säger Strindholm.

Varje dag när Daniel och hans pappa Andreas åker bil till träningen så har de en rutin. Precis innan bilen anländer till träningsanläggningen sätter 15-åringen på en speciell låt för att motivera sig själv.

- Guidetti-låten på hög volym. Den är skön, säger han till Fotbollskanalen.

Hur tycker du att Guidetti sköter sig i Spanien?
- Väldigt bra. Han är typ en idol i Celta Vigo för han gör alltid mål och sånt och väldigt snygga mål. 

Daniel Strindholm berättar att han tränar varje dag i veckan utom på tisdagar samtidigt som han går i skolan. Hans lag Málaga Cadete A gör det bra och ligger just nu trea i sin liga som är den högsta divisionen och innefattar hela Andalusien.

Det är 16 lag i serien, från RCD Huelva vid portugisiska gränsen till Jaen i norr och Almería i öster. I ligan spelar även Real Betis, Sevilla och Granada från högsta spanska ligan. I maj spelar de bästa lagen ett spanskt nationellt slutspel.

- Det blir mot de bästa lagen i hela Spanien, mot Barcelona och Real Madrid bland annat, säger Daniel.

- Málaga brukar kunna mäta sig med de bästa. Spelarna i Daniels lag kommer från hela Spanien och även från andra ställen. Daniel är den förste svensken i klubben någonsin. Jag tror att från 15 år och uppåt så är det bara Daniel och Guidetti som är från Sverige här i Spanien, säger Daniels pappa Andreas Strindholm.

Publicerad 2016-11-09 kl 08:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER