SVENSKKOLLEN: Målsuccé i Danmark, Quaison "ett fenomen" och Schelin inne i fint stim

Spanien

David Moberg Karlsson öser in mål och hyllas efter sin fjärde raka succématch. Samtidigt utnämns Robin Quaison till "ett fenomen" och Lotta Schelin verkar komma in i ett allt vassare stim.

Azerbaijan

Qabala FK

Ricardinho – 12/0

Fick för andra ligamatchen i rad starta på ytterbakspositionen när laget vann borta mot Azal mmed 4-0. Svensken spelade hela matchen.

Belgien

Standard Liege

Jiloan Hamad – 6/1

Säsongen är över för mittfältaren som skadad knät under en träning och blir nu borta i tre månader. ”Jag önskar att det var annorlunda” skrev han på Twitter.

Cypern

Anorthosis Famagusta

Markus Holgersson – 24/0

Spelade i helgen borta mot Apollon Limassol där svensken fick 90 minuter på planen. Laget spelar just nu en slutspelsomgång med de lag som hamnade i topp under grundserien. Där ligger Famagusta nästsist och har sedan länge ingen möjlighet på varken titeln eller europaspel.

AEL Limassol FC

Maic Sema – 7/1

AEL Limassol spelade igår hemma mot Othellos Athienou och förlorade med 1-0. Svensken fanns inte med i matchtruppen.

Johan Dahlin – 6/0, 3 hållna nollor

Spelade från start i bortamatchen mot Esbjerg där målvakten tvingades släppa in tre mål bakom sig. Nu gjorde serieledarna även tre mål framåt och fick med sig en poäng hem.

Petter Andersson – 16/3

Fanns inte med i matchtruppen mot Esbjerg. Rapporteras vara knäskadad, men än har det inte kommit några uppgifter på hur allvarlig skadan är.

Kristoffer Olsson – 6/0

Tränade förra veckan sitt första pass med boll. ”Jag kände nästan ingen smärta. Snart är jag tillbaka igen” skrev mittffältaren på twitter efteråt.

FCK Köpenhamn

Johan Wiland – 0/0

Spelar ikväll Köpenhamns-derby mot Bröndby inför storpublik.

Ludwig Augustinsson – 4/1 ***

Spelar ikväll sitt första Köpenhamns-derby mot Bröndby där det förväntas komma storpublik.

Johan Elmander – 14/1

Spelar ikväll Köpenhamns-derby mot FC Köpenhamn inför storpublik.

Johan Larsson – 4/1

FC Nordsjälland

David Moberg Karlsson – 17/4

Den svensk med bäst målform just nu. Har gjort mål i fyra raka matcher i den danska ligan. I helgen gjorde den förre IFK-talangen matchens första mål när hans Nordsjälland slog SonderjyskE på bortaplan.

Esbjerg fB

Erik Friberg – 4/1

Gjorde sitt första mål i den danska ligan under söndagen när han hittade nätet i hemmamatchen mot serieledande Midtjylland. Svensken gjorde 3-2 till hemmalaget, ett mål som länge såg ut att bli matchavgörande. Men på tilläggstid kvitterade gästerna och Esbjerg fick nöja sig med en poäng.

Robin Söder – 17/4

Bildade anfallspar tillsammans med Daniel Larsson mot Midtjylland. Fick 67 minuter på planen och blev mållös.

Michael Almebäck – 4/0

Startade i backlinjen mot Midtjylland och behövde släppa in tre mål bakom sig. Extra tungt var det mål på övertid som gjorde att gästerna fick med sig en poäng hem.

Daniel Larsson – 4/1

Spelade från start bredvid Robin Söder och fick hela 80 minuter på planen. Ändå lyckades inte svensken komma med i målprotokollet. Byttes ut direkt efter att Almebäck skjutit Esbjerg till ledningen och laget valde att backa hem.

Sunderland AFC

Sebastian Larsson – 29/3

Dick Advoocat fick i helgen sin första seger som tränare för Sunderland. Han fick det dessutom med Sebastian Larsson från start i hans nya 4-3-3-system som han infört i laget. Svensken fick precis som förra matchen en yttermittfältsposition och spelade hela matchen i 1-0-segern mot Newcastle.

West Bromwich

Jonas Olsson - 7/0

Ett riktigt bottennapp i helgen för West Bromwich då man förlorade med hela 4-1 hemma mot QPR. Olsson startade på bänken men blev inbytt vid ställningen 1-3 för att styra upp i försvaret. Fick dock vara på planen och släppa in ytterligare ett mål då QPR tog en rejäl bortaskräll.

Nottingham Forrest

Modou Barrow – 2/0

Skadade sig i senaste matchen mot Norwich och var tvungen att tacka nej till U21-landskampen mot Serbien. I helgen när hans Nottingham förlorade mot Wolverhampton så saknades svensken i matchtruppen.

Fulham FC

Alexander Kacaniklic – 11/2

Startade i hemmamatchen mot Brentford där det dock blev förlust med hela 4-1 mot ligafemman. Svensken hade ett bra läge att göra mål i den första halvleken men skottet räddades av målvakten. Byttes sedan ut med tio minuter kvar att spela.

Blackburn Rovers

Marcus Olsson – 34/0

Fanns med från start när Blackburn körde över Leeds med 3-0 borta på Elland Road. Svensken spelade hela matchen och var en stor del i den nolla som laget höll bakåt.

Norwich City

Martin Olsson – 34/1

Norwich besegrade i helgen Brighton med 1-0 och den svenska landslagsmannen fanns på plan under hela matchen. I och med segern så hänger Norwich på i toppstriden och har nu bara två poäng upp till serieledande Middlesbrough.

Watford FC

Joel Ekstrand – 22/1

Joel Ekstrands fotbollskarriär börjar mer och mer likna en mardröm. Efter att ha nyligen gjort comeback efter en långtidsskada så var olyckan framme igen för mittbacken. Förra omgången mot Ipswich så bars svensken ut på bår efter att ha landat fel. Nu har det bekräftats att korsbandet i knät är av och säsongen är därmed slut för 26-åringen.

Derby County

Isak Ssewankambo – 0/0

Är tillbaka på fotbollssplanen efter att i vintras slitit sönder knät totalt. Gjorde i veckan comeback i Derbys U21-lag och blev där målskytt direkt. Fanns inte med i matchtruppen när A-laget i helgen kryssade hemma mot Watford.

Estland

FC Infonet

Ermal Hajdari – 3/1

Gjorde i helgen sitt första mål i den estländska ligan då han gjorde 2-1 hemma mot Tammeka. Hajdari fick dock inte vinna sin första match med Infonet då gästerna kvitterade bara någon minut efteråt. Svensken fick i alla fall vara nöjd med sitt mål och att han fick 90 minuter på planen.

Frankrike

SC Nice

Niklas Hult – 24/1

Fanns med från start i helgens 2-2-match hemma mot Evian. Svensken spelade som vanligt på sin defensiva mittfältsposition, men blev utbytt i den 80:e minuten då Nice precis släppt in 2-2-målet och jagade segern.

Bordeaux

Isaac Kiese Thelin – 9/1

Spelade från start i Bordeauxs 2-1-seger hemma mot Lens. Gjorde inget mål men stod för assist fram till det avgörande målet på tilläggstid. Är otroligt viktig för laget då han höjer lagkamraterna runt omkring sig.

Rennes

Ola Toivonen – 23/6

Ensam anfallare när Rennes vann borta mot Lorient med hela 3-0. Svensken spelade hela matchen men var inte en av de spelarna som fick stå med i målprotokollet.

Paris SG

Zlatan Ibrahimovic – 21/15

Var inblandad i PSG:s vändning i ”Le Classique” då man tog tre otroligt viktiga poäng. Svensken stod för en snubel-frispark som blev till en assist, för att sedan vara med och stressa fram ett självmål i slutet.

Förenade Arabemiraten

Bani Yas

Imad Khalili – 4/1

För andra matchen i rad gjorde svensken mål för sin relativt nya klubb. Kvitterade till 1-1 i bortamatchen mot bottenlaget Ajman. Matchen slutade 2-2 och Khalili spelade 75 minuter.

Grekland

PAOK
Sotirios Papagiannopoulos – 6/0

Fanns inte med i truppen när PAOK i helgen besegrade Skoda Xanthi FC på hemmaplan med 2-1.

Olympiakos

Jimmy Durmaz – 16/2

Skadat knät och blir nu borta upp till åtta veckor. I värsta fall kan Durmaz missa resten av säsongen.

Panathinaikos FC

Marcus Berg – 18/13

Efter att ha blivit målskytt mot Iran fortsatte Bergs målform när han kom hem till Grekland. I helgen när hans Panathinaikos spelade 2-2 borta mot Asteras Tripolis stod svensken för båda målen. I och med går han upp som tvåa i den grekiska skytteligan.

Valmir Berisha – 0/0

Kämpar på i den grekiska motvinden. Spelade i förra veckan med Sverige U19-landslag där det sportsligt inte heller gick så bra. Berättade ändå om sin situation nere i Grekland.

AEK Athen

Jakob Johansson – 10/1

Fanns med från start när AEK Athen spelade den sista omgången mot AOT Alimos FC och vann med 3-0. Johansson blev däremot utbytt i den 64:e minuten utan att ha gjort något poäng. Laget vann serien med hela tjugo poäng före tvåan. Nu väntar ett uppflyttningskval för att ta sig till den högsta serien.

Holland

SC Heerenveen

Kristoffer Nordfeldt – 29/0, 8 nollor

Höll sin åttonde nolla i helgen då Heerenveen spelade 0-0 hemma mot NAC Breda. Svensken stod i mål från start och laget ligger nu fortfarande på en europaplats.

Sam Larsson – 17/6

Speladefrån start mot NAC Breda men blev mållöst då hemmalaget inte lyckades vara tillräckligt effektiva. Fick ändå förtroendet under hela matchen.

Simon Thern – 9/2

Precis som sin landsman fanns Thern med från start när Heerenveen kryssade hemma mot NAC Breda. En överraskande poängförlust mot bottenlaget, men mittfältaren spelade hela matchen.

Viktor Noring – 0/0

Har för tillfället svårt att ta en plats i Heerenveens matchtrupp och får sitta på läktaren som klubbens tredjemålvakt. Har i år ännu inte varit med en enda gång på bänken.

Heracles Almelo

Denni Avdic – 18/4

Spelade från start på innermittfältet när Heracles bortaslog Dordrecht med 3-2. Svensken spelade hela matchen men noterades  inte för något poäng i.

FC Groningen

Simon Tibbling 12/0

Spelade hela matchen i helgen då Groningen kryssade borta mot Vitesse. Svensken som oftast brukar bli utbytt i den andra halvleken fick den här gången förtroende under hela kampen. Däremot så blev det inga poäg för den förre Djurgårds-talangen.Väntar fortfarande på sitt första mål i den holländska ligan.

Rasmus Lindgren - 18/1

Har slagit sig in på riktigt som mittback i Groningen. Mot Vitesse blev svensken också överraskande målskytt redan efter 13 minuter då han gav bortalaget ledningen. Vitesse kvitterade sedan och lagen fick istället del på poängen.

Dino Islamovic – 12/0

Fanns inte med i Groningens matchtrupp i bortamötet mot Vitesse.

Willem II

Samuel Armenteros – 25/9

Spelade från start när hans lag förlorade borta mot PEC Zwolle med 0-1. Svensken fanns på planen under hela matchen men lyckades inte skapa särskilt mycket.

AZ Alkmaar

Muamer Tankovic – 24/5

Fick hoppa in med en halvtimme kvar av storförlusten mot Feyenoord vid ställningen 0-4. Fanns på planen när bortalaget sedan gjorde ett självmål och gav AZ någonting att glädjas år.

Mattias Johansson – 25/1

Spelade 90 minuter och fick se hela fyra bollar gå i mål bakom sig. Ingen rolig dag för svensken och hans AZ som nu tappar mot just Feyenoord efter den viktiga sexpoängsmatchen.

PSV Eindhoven

Oscar Hiljemark – 11/0

PSV tog en förkrossande 5-0-seger borta mot Twente i helgen där Hiljemark fick hoppa in med fem minuter kvar att spela. Den svenska mittfältaren befann sig inte på planen när något av målen gjordes, utan fick bara komma in och känna lite på segern.

Vitesse

Abiola Dauda – 16/6

Fanns inte med i matchtruppen när Vitesse kryssade hemma mot Groningen.

FC Utrecht

Kristoffer Peterson – 17/2

Är tillbaka på riktigt efter sin skada och startade i helgen hemma mot ligatvåan Ajax. Matchen slutade 1-1 och svensken blev utbytt poänglös efter en timmes spel.

Robin Quaison – 13/2

Hyllas i italienska medier efter helgens match mot Milan. Svensken får hööga betyg och beskrivs som ”ett fenomen” på planen. Quaison spelade ändå bara 58 minuter innan han blev utbytt.

Cagliari

Albin Ekdal – 23/4

Satt för ovanlighetens skull på bänken när Cagliari förlorade mot Lazio med 3-1. Svensken kom in på plan med en halvtimme kvar att spela, men hade aldrig tid att uträtta några stordåd på planen.

Torino

Alexander Farnerud – 16/1

Just nu skadad och tvingades lämna återbud till Erik Hamrens landslagstrupp. Fanns inte heller med i helgens 2-1-vinst mot Atalanta.

Pontus Jansson – 6/0

Fanns inte med i truppen när Torino vann borta mot Atalanta

Udinese

Melker Hallberg – 8/3

Satt på bänken när Udinese spelade 1-1 borta mot Genoa. Svensken fick däremot också nöja sig med sin sittplats under hela matchen och har nu inte fått speltid på flera omgångar.

Kina

Dalian Aerbin FC

Niklas Backman – 3/0

Laget är fortfarande obesegrat i ligan. Spelade under söndagen 1-1 borta mot Wuhan, som tippades på förhand bli ett topplag.

Mathias Ranégie – 3/2

Gjorde sitt andra mål borta i Kina när laget kryssade mot Wuhan.

Shanghai SIPG FC

Tobias Hysen – 4/3

Laget spelade i helgen 0-0 borta mot Tianjin Teda. Även fast Hysen fanns med från start så blev han för första gången i år mållös.

Beijing Guoan FC

Erton Fejzullahu – 3/2

Gjorde mål i helgen och hyllade sin bror på födelsedagen. Svensken gjorde matchens andra mål när laget vann borta mot Shanghai Shenhua med 2-0.

Guizhou Renhe

Magnus Eriksson – 4/0

Det går fortsatt tungt för Guizhou Renhe som återigen förlorade i helgen borta mot Guangzhou R&F med hela 4-0. Eriksson startade som yttermittfältare och blev utbytt med fem minuter kvar att spela.

Malta

Qormi FC

Billy Berntsson – 9/0

Spelade för andra helgen i rad 0-0 när man kryssade hemma mot Sliema Wanderers. Svensken fanns med från start och höll nollan bakåt.

Alexander Nilsson – 7/1

Spelade från start men blev mållös i kryssmatchen mot Sliema Wanderers.

Polen

Lech Poznan

Kebba Ceesay 0/0

Tillbaka från sin knäskada som hållit honom borta i över ett år. Väntar just nu på att få göra comeback på fotbollschansen. Har två i helger hamnat utanför matchtruppen och får vänta på sin återkomst.

Portugal

Benfica

Victor Nilsson Lindelöf  - 29/0

Spelade nittio minuter när Benficas reservlag vann borta mot Olhanense med 2-1. Ligger nu trea i andraligan.

Ryssland

Krasnodar

Andreas Granqvist - 19/0

”Granen” fanns med från start när Krasnodar vann med hela 4-0 hemma mot FC Mordovia Saransk. Granqvist fick chansen att ta en straff med en halvtimme kvar, men brände sitt gyllene läge att göra säsongens första mål.

Spartak Moskva

Kim Källström - 19/2

Spelade från start i 1-1-matchen hemma mot FC Kuban Krasnodar. Källström blev utbytt med en kvart kvar att spela.

CSKA Moskva

Pontus Wernbloom - 17/0

CSKA förlorade den superviktiga toppmatchen mot Zenit i helgen där Wernbloom fanns med från start. Svensken spelade nittio minuter men kunde inte förhindra hemmalaget att göra två mål.

Carlos Strandberg - 3/2

Fick hoppa in i matchen mot Zenit med tjugo minuter kvar att spela och blev återigen målskytt. Hyllas otroligt mycket i Ryssland då han beskrivs som en jättetalang.

Schweiz

FC Aarau

Richard Magyar – 4/0

Fanns på bänken och fick aldrig komma in i helgens match mot Basel. Svensken ska nästan vara glad för det då man förlorade med hela 6-0 och det var en hönsgård i förvarsspelet.

Dusan Djuric – 14/1

Fick rött kort efter en ful tackling mot Young Boys för två omgångar sedan och var återigen avstängd när laget mötte Basel.

FC Basel

Behrang Safari – 17/0

Har den senaste tiden haft svårt att slå sig in i startelvan och fick återigen nöja sig med en bänkplats. Fick inte heller komma in i 6-0-segern utan fick nöja sig med att se storkrossen från sidan.

Young Boys

Alexander Gerndt – 8/3

Spelade från start i 1-0-vinsten borta mot FC Vaduz men blev mållös. Blev utbytt med en kvart kvar att spela.

Skottland

FC Celtic

John Guidetti – 20/8

Celtic vann i helgen mot St Mirren där Guidetti däremot var fast på bänken under hela matchen.

Mikael Lustig – 5/2

Kämpar med en fotskada och fick i veckan tacka nej till landslagsuttagningen inför EM-kvalet mot Moldavien. Säger själv att säsongen är över och han har redan börjat fokusera på nästa år.

Heart of Midlothian

Osman Sow – 16/10

Fanns från start när Hearts förlorade mot Rangers med 2-1 i helgen. Spelade hela matchen men blev mållös och kunde inte rädda något poäng för sitt Heart som ändå leder ligan med 23 poäng.

Turkiet

Kasimpasa

Andreas Isaksson – 19/0, 3 nollor

Har efter sin ryggskada varit petad och blivit försatt på bänken. Mörkret fortsatt i helgen då han återigen var petad.

Bursaspor SK

Samuel Holmen – 22/1

Fanns med från start när Bursaspor hemmaslog Kayseri Erciyesspor med 3-0. Holmen spelade hela matchen utan att komma med i målprotokollet.

Genclerbirligi

Mervan Celik – 20/3

Gjorde mål när han kvitterade till 1-1 borta mot Kasimpasa. Det var sedan El Kabir-show då den förre Häcken-anfallaren stod för tre mål och en assist i matchen.

Trabzonspor

Erkan Zengin – 5/0

Inledde matchen borta mot Konyaspor på bänken men fick hoppa in i den 54:e minuten. Då var det en mållös ställning i matchen. Svensken fanns sedan på plan när hans lagkamrat Jose Bosingwa lyckades göra mål i lagets egna kasse. En tung förlust för Trabzonspor som nu tappar viktiga poäng i kampen om europaplatserna.

Mersin Idman Yurdu

Loret Sadiku – 22/1

Fick hoppa ner som mittback i bortasegern mot ligajumbon Balikesirspor. Svensken spelade hela matchen under 3-1-segern.

Abdul Khalili – 23/2

Fanns med från start på mittfältet i bortasegern mot Balikesirspor. Gjorde även matchens mål efter en halvtimme.

Besiktas JK

Alexander Milosevic – 0/0

Närmar sig comeback efter sin fotskada. Lär vara tillbaka i spel de närmsta veckorna.

Kayseri Erciyesspor

Mahmut Özen – 7/0

Fanns med från start i förlustmatchen borta mot Bursaspor. Spelade hela matchen och fick se hela tre mål gå in bakom sig.

Gaziantepspor

Ferhad Ayaz – 5/0

Fick hoppa in med tjugo minuter kvar att spela i 0-3-förlusten borta mot Akhisar Belediyespor. Laget blir mer och mer etablerade som ett mittenlag utan något att spela för. Har för långt ner för att bli inblandad i bottenstriden, men kan inte heller vara med och konkurrera om europaplatserna.

Tyskland

Borussia Mönchengladbach

Branimir Hrgota – 17/2

M’gladbach vann i helgen med 4-1 borta mot Hoffenheim. Hrgota inledde på bänken och fick heller inte chansen att komma in på planen och visa vad han går för.

Oscar Wendt – 19/1

Startade för M´gladbach och spelade sedan hela matchen. I och med segern så befäster man sin tredjeplats och har just nu en Champions League-plats nästa år.

Hannover 96

Miiko Albornoz – 21/0

Smekmånaderna är över nere i Tyskland och Albornoz har senaste tiden börjat känna på sina första motgångar. Satt för andra matchen på bänken när Hannover kryssade borta mot Eintracht Frankfurt. Fick hoppa in vid ställningen 2-0 och fanns på plan hans lag gjorde två snabba mål och fick med sig en poäng hem.

FSV Mainz 05

Pierre Bengtsson – 8/0

Satt på bänken i helgen när man spelade 0-0 borta mot Werder Bremen. Svensken fick hoppa in med tjugo minuter kvar att spela då Mainz tog viktiga poäng i bottenstriden.

RB Leipzig

Emil Forsberg – 6/0

Vann i helgen hemma mot Nürnberg där Lill-Foppa fanns med från start. Noterades inte för något mål och blev utbytt i 86:e minuten. Har åtta poäng upp till uppflyttningskval, men Forsberg är ändå positiv till möjligheterna.

VfL Wolfsburg II

Amin Affane 18/9

Har ikväll match borta mot VfB Oldenburg där Affane förväntas starta för Wolfsburgs reservlag.

USA

Colorado Rapids

Axel Sjöberg – 2/0

Saknades mot de regernade mästarna New England Evolution och fick se matchen från läktaren.

Columbus Crew

Mohammed Saeid – 2/0

Slagit sig in i Columbus startelva och fanns på planen när laget förlorade hemma mot New York RB. Svensken spelade hela matchen för laget som nu ligger på en 16:e plats i ligan.

LA Galaxy

Stefan Ishizaki – 5/0

Spelade hela matchen när Galaxy förlorade borta mot serieledande Vancouver Whitecaps med 2-0. Det går i år tungt för LA Galaxy som bara har plockat in fem poäng på de första fem omgångarna.

Chicago Fire

Kennedy Igboananike – 4/0

Började på bänken i 3-2-segern mot Toronto FC. Byttes in med en kvart kvar men fanns inte på planen när något av målen gjordes.

Österrike

Wiener Neustadt

Philip Hellquist – 6/3

Ingen match i den österriska ligan i helgen utan får ladda inför nästa helgs viktiga match mot ligasexan SV Josko Reid.

Damer

Frankrike

Paris SG

Kosovare Asllani – 17/13

Är just nu iväg på landslagsuppdrag där man igår VM-laddade mot Schweiz. Asllani fanns med från start i förlustmatchen

Caroline Seger – 18/7

Väldigt besviken efter förlustmatchen mot Schweiz. Är iväg på landslagsuppdrag även denna vecka och därför ingen ligaomgång.

Olympique Lyon

Lotta Schelin – 18/28

Stod för ett väldigt fint mål mot Schweiz och är i en stim just nu när det gäller målskyttet.

Montpellier HSC

Sofia Jacobsson – 18/11

Fanns också med från start mot Schweiz men lyckades inte förvalta sina målchanser.

Linda Sembrant – 17/1

Är iväg på landslagsuppdrag medan den franska ligan tagit uppehåll.

Holland

Heerenveen

Michaela Johnsson 6/1

Landslagsuppehåll just nu i de europeiska ligorna så Johnsson får istället ladda upp inför den viktiga matchen mot Telstar om två veckor.

Italien

Bardolino Verona

Stephanie Öhrström – 19/0, 6 nollor

Skapade spänning i ligan då man förlorade förra helgen mot Brescia. Nu leder man ligan återigen bara med en poäng. I helgen kom nästa käftsmäll då man överraskande åkte ur den italienska cupen mot ligatrean Mozzanica med 0-1. Öhrström stod hela matchen men tvingades släppa in det avgörande målet.

Brescia Calcio

Maria Karlsson 18/1

Hade inga problem att ta sig vidare i den italienska cupen och slog Inter Milano med hela 5-0. Tränaren valde att spara Karlsson som fick sitta på bänken under hela matchen.