POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN
42v

Tidigare Barça-president ställs inför rätta för penningtvätt

Foto: Bildbyrån.

Sandro Rosell uppges vara misstänkt för penningtvätt. 
Enligt AP kommer Barcelonas förre president att ställas inför rätta. 

Den spanske affärsmannen Sandro Rosell, 54, var mellan 2010 och 2014 president i Barcelona och var bland annat med och värvade Neymar till den spanska giganten. Enligt AP kommer den tidigare presidenten nu att ställas inför rätta för penningtvätt relaterat till tv-rättigheter och sponsring till det brasilianska fotbollslandslaget. 

Rosell är, enligt AP, misstänkt för att ha tagit 15 miljoner euro i illegala provisioner, ihop med det brasilianska fotbollsförbundets tidigare ordförande Ricardo Teixeira, från en tv-rättighetsaffär för det brasilianska landslaget. Kontraktet undertecknades 2006 och gällde 24 brasilianska landskamper för ett företag baserat på Caymanaöarna, men som är knutet till en saudiarabisk grupp. 

Rosell fick 15 miljoner euro insatt på sitt konto, varav 6,6 miljoner euro var tillägnat till honom och hans fru, medan den resterande summan gick till Teixeira. Dessutom är den tidigare presidenten även misstänkt för att ha fått fem miljoner euro illegalt, som en del av Nikes sponsringsavtal till det brasilianska landslaget.

54-åringen kan ännu överklaga beslutet om rättegång. 

Publicerad 2018-06-29 kl 16:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå