TV: 17-årige Ansu Fati nätade två gånger på två minuter efter Messi-passningar i Barcelonas seger

La Liga

Ansu Fati har startat samtliga matcher under nye tränaren Quique Setién.
Det visade sig vara tredje gången gillt gällde, då han i kvällens match stänkte in två mål i 2-1-segern mot Levante.
- Det är en dröm, säger Fati i C Mores sändning.

Se Ansu Fatis bägge mål i spelaren ovan.

Barcelona hade en tyngre trend som slutade med att tränaren Ernesto Valverde fick sparken i januari. In kom istället Quique Setién, men trots det blev det förlust redan i andra ligamatchen under den nye tränaren i förra veckan i form av 2-0 mot Valencia.

På söndagen var det dags för en ny chans i ligaspelet och då gav Setién 17-årige Ansu Fati chansen från start ännu en gång, vilket belönade sig.

För två gånger på två minuter i den första halvleken blev talangen framspelad och av Lionel Messi och två gånger hamnade bollen i nät. Första framspelningen gav Fati friläge, där han kyligt placerade in bollen. Vid andra tillfället fick han bollen till vänster i straffområdet, lurade till sig yta och tryckte in bollen i nätet. Målen var Fatis tredje och fjärde i ligan för säsongen och hans första mål under den nye tränaren.

- Det är en dröm, säger Fati efter matchen i C Mores sändning.

Fati var också överlycklig över faktumet att det var Lionel Messi som spelade fram till bägge målen, då Messi är en spelare han sett upp till under en längre tid.

- Jag har sett honom spela många år. Att nu spela bredvid honom är en dröm.

Barcelona gick hela andra halvlek mot en säker 2-0-seger, men i slutminuterna blev det nerv i matchen. Vid en hörna sköt Rubén Rochina ett skott utifrån som Marc-André Ter Stegen fick mot famnen, men tappade in i målet efter att det styrts på en Levantespelare. Barcelona kunde trots det hålla undan för en seger med 2-1, vilket gör att de hakar på Real Madrid i ligatoppen. Efter 22 spelade omgångar är avståndet mellan rivalerna tre poäng i toppen av La Liga.