TV: 17-åring bakom Villarrealmål - yngste framspelare i toppligorna

Spanien

BARCELONA. 17-åriga Nahuel gjorde succé för Villarreal i matchen mot Espanyol och blev den yngsta i Europa med assist.

Under måndagskvällen vann Villarreal borta över Espanyol på Cornellà El Prat i Barcelona med 1-2. En viktig seger för de gula ubåtarna som åter kunde gå förbi Real Sociedad i tabellen för att inta femteplatsen.

Det är många klubbar i Spanien som är duktiga på att fostra spelare, inte minst Villarreal vilket lagets första mål för kvällen visade.

Den 17-år gamla Matías Nahuel hittade sin två år äldre lagkamrat 19-åriga Moisés Gómez i straffområdet som enkelt kunde stöta in 0-1 till gästerna i den 36 match minuten.

Paret blev då det yngsta som skapat ett mål i La Liga den här säsongen. Vid 17 år och fyra månader blev även Nahuel den yngsta i Europas fem topp ligor att göra assist den här säsongen, enligt statistikföretaget Optasports.

Nahuel som föddes den 22 oktober 1996 gjorde sin första start för Villarreal på Cornellà El Prat och var själv nära att göra mål i början av matchen då han stod för sitt lags första målchans, men ynglingens skott gick precis förbi högerstolpen.

Några minuter senare skulle han däremot ligga bakom matchens första mål och Villarreals tränare Marcelino kunde konstatera att han tagit rätt beslut när han valt att spela 17-åringen från start.

Matías Nahuel kom till Villarreal från Argentina som vid 14 års ålder och debuterade med klubbens A-lag den 13 januari 2014 mot Real Sociedad. Måndagens match mot Espanyol var Nahuels tredje för Villarreals A-lag.

Publicerad 2014-02-25 kl 15:43