TV: 19-årige Thiago räddar Barcelona - som låg under mot Almeria

Spanien

Barcelona hade en tuff afton mot Almeria. En bit in i andra halvlek stod det 1-1 - då klev Thiago Alcântara fram och nickade in segermålet.

Ingen Puyol eller Pedro, ingen Villa eller Valdes. Barcelona ställer dock ändå upp med en stark elva hemma mot bänkade Henok Goitoms Almeria.

Efter en mållös första halvlek bytte Pep Guardiola in David Villa, som fick ett jätteläge direkt. Villa träffade dock stolpen. Barcelona fick efter stolpträffen hörna, och när den inte resulterade kunde Almeria kontra - och på den kontringen gjorde Corona 1-0, efter att Piatti spelat fram.

Kort därefter fick Barcelona straff när David Villa revs ned av målvakten Diego Alves, som gick in något för hårt samtidigt som Villa föll lätt. Lionel Messi tog hand om straffen och la in 1-1.

Thiago Alcântara gjorde sedan det avgörande målet för Barcelona. Supertalangen, som fick chansen från start även mot Villarreal, tajmade en hörna perfekt och knoppade in ledningsmålet.

Messi utökade elegant ledningen till 3-1 på övertid, och tog därmed över ledningen i skytteligan när han gick om Cristiano Ronaldo.

Barcelona: Pinto - Alves, Piqué, Milito, Maxwell - Xavi, Mascherano, Thiago - Iniesta, Messi, Bojan.

Almeria: Diego Alves - Michel, Acasiete, Silva, Luna - Juanito, Bernardello - Juanma Ortiz, Corona, Crusat - Piatti.

Publicerad 2011-04-09 kl 23:11