TV: Alaves chockade Real - vann efter straff och dundertavla av Courtois

La Liga

Real Madrid åkte på en chockförlust mot Deportivo Alavés hemma under lördagskvällen.
En straff och en jätteblunder av Thibaut Courtois såg till att Alavés vann med 2-1.

Real Madrid fick en mardrömsstart på ligamötet med Deportivo Alavés hemma på Stadio Alfredo di Stefano. Efter bara sex minuter på matchklockan tilldelades Alavés en straff, då en hörna nickats på armen på Real-backen Nacho Fernández. Fram till punkten klev Alavés-anfallaren Lucas Perez - som kyligt satte 1-0 till bortalaget bakom Thibaut Courtois i Real-målet.

Med halvtimmen spelad kom nästa dråpslag för "Los Blancos". Eden Hazard tvingades återigen kliva av skadad, efter att precis ha kommit tillbaka från covid-19 och dessförinnan ha varit skadad.

Fyra minuter in i den andra halvleken utökade sedan Alavés sin ledning - efter en rejäl tavla av Courtois. Den belgiske målvakten passade rakt ut på Alavés-anfallaren Joselu, som bara kunde rulla in bollen i öppet mål. Detta var den andra jättetavlan i bara november för Courtois, som även stod för en jätteblunder i det belgiska landslaget i Nations League tidigare i november.

- Det är en dundertavla av belgaren. Det är en makalös felpassning av Courtois, säger C Mores kommentator Christopher Kviborg i sändningen.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid fick Real känning på en kvittering, då Casemiro reducerade på hörna till 2-1, och i sista övertidsminuten prickade inhopparen Isco ribban med ett distansskott. Men det räckte inte i slutändan.

Alavés knep åt sig segern och reser hem från huvudstaden till Vitoria-Gasteiz i Baskien med tre poäng. Segern innebär att man klättrar upp på niondeplats i La Liga, samtidigt som Real får nöja sig med att vara kvar på fjärdeplatsen. Åtminstone till i morgon, då flera klubbar kan putta ner den regerande mästaren om de vinner sina matcher.

Real Madrid: Courtois - Vazquez, Varane, Fernandez, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Asensio, Diaz, Hazard.

Alavés: Pacheco - Navarro, Laguardia, Lejeune, Duarte - Jota, Battaglia, Pina, Rioja - Joselu, Perez.