TV: Alla ger upp: "Barca gör La Liga till en tråkig serie"

Spanien

Atletico Madrid förlorade mot Barcelona med 1-4.
Nu ger laget upp ligatiteln.
- Det är uppenbart att Barcelona spelar på en annan nivå. De gör La Liga till en tråkig serie, säger tränaren Diego Simeone.

Barcelona vann seriefinalen mot Atletico Madrid med 4-1. Nu leder Barca La Liga med nio poäng före just Atletico, och hela tretton poäng före Real Madrid. José Mourinho har redan gett upp ligatiteln. Nu gör Diego Simeone samma sak.

- Det är uppenbart att Barcelona spelar på en annan nivå. De gör La Liga till en tråkig serie, sa Diego Simeone enligt AS.

Atletico började dock bäst och var nära att ta ledningen efter bara sju minuter, men Falcaos nick träffade stolpen.

Efter 31 minuter fick Falcao revansch. Diego Costa tog bollen av Messi, spelade fram till Falcao som tog emot vid mittplan innan han sprintade ifrån Busquets. Helt fri chippade han in bollen i mål.

Fem minuter senare kom kvitteringen. Och vilket mål. Adriano fick bollen utanför straffområdet och dundrade upp 1-1 i det bortre krysset.

Precis innan halvtid fullbordade Busquets Barcelonas vändning. Mittfältaren fick bollen inne i straffområdet och satte 2-1.

Efter 58 minuter ökade Messi på ledningen till 3-1. Han fick bollen utanför straffområdet och placerade snyggt in 3-1-målet intill stolpen.

I den 88:e minuten gjorde Messi 4-1. Han tog bollen av en motståndare, kom fri och chippade snyggt in 4-1. Det var Messis 90:e mål det här året.

– Messi är den bästa spelaren i världen, en annorlunda spelare, en sådan som avgör matcher, säger Diego Simeone.
Publicerad 2012-12-17 kl 09:00