TV: Atlético körde över Real - 4-0 i derbyt

Spanien

Det på förhand jämna Madrid-derbyt blev en uppvisning av Atlético. Hemmalaget körde över serieledarna Real och vann med hela 4-0.

Cristiano Ronaldo var tillbaka från avstängningen efter sparken mot Cordobas Edimar och startade på topp för Real Madrid. Men portugisen kunde inte hindra hemmalagets framfart.

Atlético fick en bra start på matchen och i den 14:e minuten bjöds man på ett ledningsmål av Reals målvakt Iker Casillas. Tiago sköt ett hårt lågt skott, rakt på Casillas. Men den rutinerade målvakten tappade in bollen.

I den 10:e minuten hade Koke tvingats utgå med skada, in kom 20-åringen Saúl. Ett lyckodrag skulle det visa sig. Efter åtta minuter på planen slog ynglingen till med en magisk cykelspark och fick hemmapubliken att explodera.

20 minuter in på den andra halvleken utökade Atlético till 3-0 när Antoine Girezmann slängde sig fram framför Raphael Varane och stötte in bollen.

Två minuter från slutet fyllde Mario Mandzukic på Atléticos kross ytterligare. 4-0 kom efter ett fint inlägg från Fernando Torres som Mandzukic mötte med pannan och satte dit i ena hörnet.

Real Madrid hade inte ett enda skott på mål under hela matchen och var chanslösa mot Atlético som bars fram av hemmapubliken. Real toppar fortfarande La Liga, fyra poäng före Barcelona och Atlético. Barca har en match mindre spelad och kan knappa in i toppen.

Publicerad 2015-02-07 kl 17:55