TV: Atletico tappade poäng mot Bilbao - missade jättechans i slutet

La Liga

Under söndagen tog Athletic Bilbao emot Atletico Madrid på San Mames.
Det blev en oavgjord historia och ytterligare ett kryss för Atletico - som missade ett jätteläge i slutet av matchen.

Se höjdpunkterna från Athletic Bilbao-Atletico Madrid.

Ligafotbollen i Spanien är tillbaka och under torsdagen i återstarten slog Sevilla Real Betis med 2-0. I dag ställdes sjätteplacerade Atletico Madrid mot tionde Athletico Bilbao.

Bilbao tog kontroll direkt efter avspark. Man förde spelet och dominerade bollinnehavet, men ändå skapades inte mycket chanser förens i matchens 34:e minut. Atheltics mittback Yeray nådde högst på en fast situation, och Jan Oblak fick sträcka ut sig med hela sin längd för att avvärja nicken.

Men det dröjde inte länge förän Bilbao skulle få sitt mål. I matchens 37:e minut dök lagkapten Iker Muniain upp omarkerad i Atelticos straffomårde på Yuris inlägg och petade in 1-0 bakom Jan Oblak.

Lyckan varade dock inte länge för Atheltic. I den 39:e minuten blev Diego Costa friställd mot Unai Simon och placerade kyligt in kvitteringen till 1-1. Målet dedikerade Costa till Virginia Torrecilla i Atleticos damlag som med framgång operade bort en hjärtumör för några veckor sedan.

Bilbao dominerade stora delar av första halvlek, men 1-1 stod sig still halvtidsvilan.

Andra halvlek levererade inte många chanser. Bäst chans fick Atletico Madrids Santiago Arias, när Unai Simon lämnade retur på ett Atletico skott som Arias var framme på. Till Arias förtvivlan upprepade inte Simon sitt misstag, utan stod för en fantastisk räddning.

1-1 stod sig matchen ut och blev slutresultatet. I och med krysset, har Atletico Madrid tangerat sitt klubbrekord över antal oavgjorde matcher under en säsong. Inget annat lag har spelat fler oavgjorda matcher (13) än Atletico den här säsongen.

Athletic Bilbao: Unai Simon - Capa, Yeray, Martinez, Yuri - Garcia - Unai Lopez, Muniain - Williams, Raul Garcia, Cordoba.

Atletico Madrid: Oblak - Trippier, Gimenez, Savic, Lodi - Koke, Llorente, Thomas, Saul - Diego Costa, Carrasco