TV: Atlético vann galet derby - sex mål på en halvlek

Efter sex mål i första halvlek avgjorde Atlético sent.
Mario Hermoso skickade in det avgörande målet i den 89:e minuten.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

5:21
Höjdpunkter: Målrikt och otroligt dramatiskt när Atletico Madrid vann hemma mot Getafe
Correa ger Atlético ledningen

Atlético Madrid och Getafe bjöd upp till dans i lördagens Madrid-derby på Wanda Metropolitano. I första halvlek smällde det till sex gånger och efter åtta minuters tilläggstid stod det 3-3 på resultattavlan.

Allt började med en straffmiss av Luis Suarez innan Atlético tog kommandot med två mål signerade Angel Correa och Matheus Cunha. Därefter kom Getafe ikapp och förbi, då Borja Mayoral stod för ett mål, medan Enes Ünal gjorde dubbla straffmål.

Getafe såg därmed ut att gå till halvtidsvila i ledning, men i den 49:e minuten blev Correa tvåmålsskytt till 3-3 i paus. Andra halvan av matchen inleddes också på eldigt vis, då Atlético-backen Felipe fick rött kort i den 58:e minuten och tvingades lämna planen.

Atlético hade därmed ett tufft läge för seger, men lyckades ändå få med sig tre poäng från derbymatchen. I den 89:e minuten klev Mario Hermoso fram och dunkade in 4-3.

Atlético Madrid är nu på fjärde plats, medan Getafe är på 15:e-plats i La Liga.

Atlético Madrid: Oblak - Llorente, Savic, Felipe, Mandava - Correa, Koke, Kondogbia, Lemar - Suarez, Cunha.

Getafe: Soria - Suarez, Djene, Mitrovic, Cuenca, Jankto - Rodriguez, Arambarri, Maksimovic - Ünal, Mayoral.