TV: Atlético vann målkalas - rycker i toppen

La Liga

Luis Suárez blev tvåmålsskytt när Atlético Madrid vann borta mot Cadiz (4-2).
Därmed öppnade Atleti upp ett försprång på hela tio poäng ner till Real Madrid - med en match tillgodo.

Efter Real Madrids överraskande förlust mot Levante under lördagen hade Atlético Madrid chansen att rycka ifrån ytterligare i toppen av La Liga när de mötte Cadiz på bortaplan under söndagen.

Det blev en händelserik avslutning på första halvlek. Luis Suárez gav Atlético ledningen på en drömfrispark med knappa halvtimmen spelad. Alvaro Negredo kvitterade dock för Cadiz kort därpå när han hittade bortre stolpen med ett lågt avslut.

I slutet på halvleken återtog Atlético ledningen när Saul höll sig framme med en volleylobb och överlistade Ledesma i Cadiz-målet. Direkt därpå blåste domaren straff för Cadiz efter hands på Atlético-spelare, men VAR gick in och tog bort straffen. 2-1 till Atlético höll sig därmed till pausvilan.

I stället fick Atlético straff i början på andra halvlek när Mauro fällde Thomas Lemar nere vid kortlinjen. Luis Suárez stegade fram och rullade in 3-1 hur säkert som helst efter att ha väntat ner målvakten.

Cadiz skulle dock väcka liv i matchen på nytt - samtidigt som matchen fick en ny tvåmålsskytt. Efter en rörig situation inne i Atléticos straffområde var Alvaro Negredo först på bollen och fick till en strumprullare som överlistade Jan Oblak. Detta i den 71:a minuten.

Med knappa kvarten kvar var Cadiz oerhört nära en 3-3-kvittering. Jan Oblak gjorde en jätteräddning på en nick av Ivan Saponjic från nära håll efter att Negredo nickat fram bollen till Saponjic.

Atlético kunde i stället döda matchen i slutminuterna när Correa fick bollen till skänks till höger i straffområdet. Han kunde i sin tur servera Koke öppet mål till 4-2.

Resultatet stod sig matchen ut. Segern innebär att Atlético Madrid toppar La Liga hela tio poäng före rivalerna Real Madrid - med en match färre spelad.

Cadiz: Ledesma - Carcelén, Mauro, Cala, Jairo - Sánchez, Fali, Jønsson, Perea - Negredo, Lozano

Atlético Madrid: Oblak - Savic, Giménez, Felipe - Llorente, Koke, Torreira, Lemar, Saul - Suárez, Félix