TV: Barca lekte hem titeln - Zlatan inbytt

Malaga-Real Madrid 1-1
1-0 9' Duda 1-1 48' Rafael van der Vaart
Barcelona-Valladolid 4-0
1-0 27' självmål Luis Prieto 2-0 31' Pedro, 3-0 62' Messi 4-0 78' Messi

Barcelona - för vilka Zlatan Ibrahimovic byttes in efter 80 minuter - tog hem ligatiteln för andra året i rad då de vann med 4-0 hemma mot Valladolid. Och det var Lionel Messi som var kungen. Pedro låg visserligen bakom 1-0 som var ett självmål och gjorde själv 2-0. Men sedan klev Leo Messi in i handlingen. Han satte 3-0 i öppen kasse efter en snyggt genombrott av Yaya Toure och dribblade sig sedan fram på egen hand till 4-0-målet.

Strax efteråt ersattes Dani Alves av Ibrahimovic.

Barcelona startade dock darrigt och Valladolid hade en jättechans direkt men efter 27 minuter tog Barcelona ledningen sedan Prieto petat in bollen i eget mål efter att Pedro slagit ett lågt inlägg.

Real Madrid har bara 1-1 mot Malaga. Real hamnade i underläge sedan Duda gjort 1-0 för Malaga men Rafael van der Vaart kvitterade direkt efter paus.

Barcelonas lag: Valdes - Alves, Pique, Puyol, Abidal - Sergio, Toure, Keita - Pedro, Messi, Bojan