TV: Barca nu en poäng bakom Real

Spanien

Lionel Messi var arkitekten bakom Barcelonas 4-0-seger mot Getafe. Katalanerna är nu poängen efter Real Madrid som spelar ett tufft derby i morgon onsdag.

Barcelona behövde inte ens en kvart på sig för att ta ledningen hemma mot Getafe. Alexis Sanchez tog med sig bollen i steget och placerade behörskat in bollen i Moyas vänstra hörn. Xavi kom sedan ett par minuter senare och chippade bollen förbi Moya. Dock kunde bollen rensas undan precis vid mållinjen. Reprisbilderna visar att bollen kan ha varit inne. Svårt att avgöra om hela bollen var inne dock.

Efter 22 minuter ställde sig publiken på Camp Nou upp för att hylla Eric Abidal som genomgår en levertransplantation som påbörjades på tisdagsmorgonen.

Messi satte i den 44:e minuten sitt 39:e La Liga-mål för säsongen efter att snyggt ha kombinerat med Andres Iniesta. Argentinarens avslut satt stenhårt i krysset - vackert. Förra säsongen gjorde Cristiano Ronaldo 40 mål för Real Madrid och nu har Messi ett ypperligt läge att slå portugisens La Liga-rekord.

Med knappt 20 minuter kvar nickade Alexis in sitt andra mål för dagen då han nådde högst på Isaac Cuencas inspel från höger. Minuten senare satt även 4-0 för Barcelona då Pedro nickade in bollen på Messis frispark. Det var Messis andra assist för kvällen och denna säsong har argentinaren totalt stått för 61 mål och 27 assist. Hiskeliga siffror.

Barcelona vann med 4-0 och är nu poängen bakom Real Madrid som spelar ett hett derby i morgon onsdag borta mot Atlético.

Barcelona - Getafe 4-0
1-0 Alexis (13')
2-0 Messi (44')
3-0 Alexis (73')
4-0 Pedro (75')