TV: Barca sloga Malaga - nu väntar el clasico i semin

Spanien

Malaga hade två bortamål i bagaget från inledande cupmötet som slutade 2-2, men det räckte inte när Barcelona gjorde fyra och gick till semifinal med sammanlagt 6-4. Nu väntar Real Madrid i semifinalen.

Barcelona tog tidigt kommandot i matchen och en raid på högerkanten av Dani Alves bäddade för ett inlägg in framför mål som träffade Pedros panna. Kameni kunde inte avvärja och Barcelona var i ledningen.

Malaga behövde dock inte lång tid på sig att kvittera. Knappt fyra minuter efter Barcelonas ledningsmål så slog Joaquin till. Passningen kom från Seba Fernandez och Joaquin höll undan från Pique och satte bollen i nedre hörnet.

Knappt fem minuter in i andra halvlek återtog Barcelona kommandot. Iniesta spelade fram Pique som tog emot bollen med bröstet vid straffområdeslinjen innan han satte bollen under Kameni i Malagas mål.

I 68:e minuten kvitterar Malaga än en gång och det gjorde man precis efter Kamenis fina rädding på en chans från Messi. Malaga kontrade och Joaquin speladae fram Santa Cruz som sköt ett lågt skott förbi Pinto. Målet följdes av protester från barcelona som hade synpunkter på att Malaga spelat vidare trots att Fabregas låg skadad i Malagas straffområde efter att ha blivit trampad på låret.

Barcelona hade dock en replik på det också. I 76:e minuten gjorde Iniesta 3-2 till Barcelona och gästernas tre bortamål innebar att Malaga nu tvingas göra två mål för att ta sig vidare.

Malaga satsade framåt och öppnade sig bakåt, och då tog det bara några minuter innan Messi gjorde 4-2 på nick efter ett inlägg från Dani Alves som man bäddade för med fint passningsspel.

Avancemanget för Barcelona innebär att det bli dubbla el clasicos i semifinalen då det är Real Madrid som väntar.

Publicerad 2013-01-24 kl 23:50