På lördagen fick Barcelona hjälp av Real Madrid att vinna ligan.

På söndagen fick Barcelona hjälp av Atletico Madrid att vinna matchen.

Ett självmål avgjorde när Barcelona vann med 2-1.

Radamel Falcao, Atlético Madrid

Barcelona säkrade segern i spanska ligan efter att Real Madrid spelade 1—1 mot Espanyol på lördagen.

Man firade sin fjärde ligavinst på fem år genom att vinna borta mot ligatrean Atletico Madrid på söndagen. Men det krävdes ett självmål för att få till segermålet. I den 80:e matchminuten sköt David Villa ett skott, en riktig strumpträff, som var på väg att gå utanför — men bollen tog på Atleticos lagkapten Gabi Fernández och gick in i mål.

Då hade bortalaget Barcelona haft det motigt på flera sätt. Dels hade man släppt till en öppen chans i straffområdet för den skicklige anfallaren Radamel Falcao några minuter in i andra halvlek — och han gjorde distinkt sitt 28:e mål i ligan. Och när Barcelona gjort alla sina byten, och lyckats kvittera i minut 72, tvingades den argentinske stjärnan Lionel Messi bryta matchen på grund av skadekänning. Så kanske hade man gjort sig förtjänt av lite flyt, ett turligt avgörande mål.

Barcelona, mästare för 22:a gången, har därmed fortfarande chansen att komma upp i 100 poäng i ligaspelet. Nu har man 91.

Laguppställningar:

Atletico Madrid: Courtois - Juanfran, Miranda, Godin, Insua - Tiago, Gabi - Koke, Adrian, Turan - Falcao

Barcelona: Pinto - Alves, Pique, Adriano, Alba - Fabregas, Song, Iniesta - Sanchez, Messi, Tello

Publicerad 2013-05-12 kl 20:31