Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

TV: Barças 14-årige supertalang spås lysande framtid

Foto: TV4.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Han har nästan 200 000 följare på Instagram – och spås en lysande framtid.
Men all uppmärksamhet kring Xavi Simons, 14, är inte bra.
- Vi försöker lugna alla, säger Barcelonas ungdomstränare Carles Martinez till TV4 Sport.

I helgen var Barcelonas 14-årige supertalang Xavi Simons i Sverige. Tillsammans med sina lagkamrater i den katalanska storklubben spelade man turneringen Lennart Johansson Trophy - och det var just Simons som drog till sig flest blickar.

Simons har döpts efter klubblegendaren Xavi Hernandez och spås en lysande fotbollsframtid. Vid sidan av sin fotbollsfärdigheter har han blivit stor på sociala medier och holländaren har nära 200 000 följare på Instagram.

Carles Martinez är ungdomstränare i Barcelona och han förklarar att man försöker skydda Simons från media, 14-åringen själv finns inte tillgänglig för en intervju.

- Det är inte bra för honom med all den här uppmärksamheten. Det är möjligt att han blir fotbollsproffs, men det är inte säkert. Därför försöker vi lugna alla, säger Martinez till TV4 Sport.

- Han behandlas precis som alla andra hos oss. Om vi är på turné någonstans och det kommer folk vill bli fotograferade med Xavi så säger vi nej. De får fotografera hela laget som man brukar göra med barn.

Xavi Simons har varit hett eftertraktad av flera europeiska storklubbar och att han är en exceptionell talang råder det ingen tvekan om.

- Xavi är mycket duktig, en stor spelare. Men han är en bland alla andra. En av våra viktigaste uppgifter är att normalisera situationen kring dem för det vore inte bra för Xavi om vi behandlade honom som Messi. Han är inte Messi, han är en 14-årig kille.

Se inslaget om Xavi Simons i spelaren!

Publicerad 2017-05-31 kl 06:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons