TV: Barcelona säkrade ligatiteln - Messi stor hjälte

La Liga

Barcelona säkrade ligatiteln mot Levante.
Stor hjälte? Lionel Messi.
- Att vinna titeln med marginal med sådana motståndare - det är svårt, säger tränaren Ernesto Valverde enligt AS.

Barcelona har säkrat sin andra raka ligatitel - och detta efter vinst mot Levante.

Hemmalaget på Camp Nou kopplade greppet direkt och skapade flera chanser, en av dem vaskade Coutinho fram. Brassen fick bollen precis utanför straffområdet och nöp till. Coutinho fick dock se sitt avslut parerat av Aitor Fernandez i Levante-målet.

Nästa riktigt heta läge skapade katalanerna efter dryga 20 minuters spel. Luis Suarez tog sig in i straffområder och försökte avsluta med en "tåpaj" från nära. Men även den gången stod Aitor Fernandez i vägen.

Precis före halvtid var Barça åter nära att ta ledningen, den gången på frispark. Coutinho fick bra träff, men ribban hindrade honom den gången.

I den andra halvleken fortsatte Barcelona att trycka på och det var ytterst nära att Ivan Rakitic sköt sitt lag upp i ledningen. Mittfältaren försökte knorra in bollen i den bortre gaveln, men avslutet gick precis utanför målramen.

Till slut orkade inte Levante stå emot trycket och Barcelona tog ledningen. Vem som gjorde målet? Inhopparen Lionel Messi. Efter en stökig situation i straffområdet satte argentinaren dit 1-0 från nära håll.

I slutet var det stor dramatik och det var en stolpträff ifrån att Levante kvitterade. Men Barcelona lyckades hålla undan och titeljublet var ett faktum. Matchen slutade 1-0.

Ligatiteln var Barcelonas 26:e totalt.