TV: Barcelona tappade poäng mot Almería - Messi tvåmålsskytt

Spanien

Almería-Barcelona 2-2
1-0, 12', Cisma; 1-1, 42', Messi; 2-1, 57, Självmål (Puyol); 2-2, 66', Messi

Zlatan Ibrahimovic blev utvisad i Barcelonas bortamatch mot Almeria i spanska ligan på lördagskvällen. Trots tio spelare i 30 minuter fixade Barca 2-2. Det var svenskens första röda kort sedan 2006.

Det var efter en timmes spel som Zlatan Ibrahimovic gick in i en närkamp med Almerias försvarare Domingo Cisma. Men spanjoren ramlade väldigt lätt i sammanstötningen med svensken. Domaren Carlos Gómez såg först inte det allvarliga i situationen men en assisterande domare påkallade Gomez uppmärksamhet som genast drog upp det röda kortet.

Senast Zlatan blev utvisad var den 27 september 2006 när Inter förlorade hemma mot Bayern München (0-2) i Champions league. Samma säsong fick han även rött kort mot Lazio och Parma i italienska serie A.

I den första halvleken hade även tränaren Pep Guardiola fått rött kort för protest mot domslut. Barcatränaren fick se resten av matchen från läktaren och han fick se landslagsbacken Carles Puyol ha en av sina sämre dagar.

Puyol missade när Domingo Cisma gjorde 1-0 redan efter tolv minuter. Och han gjorde sedan självmål när hemmalaget tog ledningen med 2-1 efter 57 minuter.
Barcelonas Lionel Messi bjöds också på ett mål när han satte kvitteringen, 2-2. Argentinaren skruvade även in 1-1-kvitteringen med vänsterfoten i slutet av den första halvleken. Frisparken var lös, men mycket välplacerad.

Henok Goitom fick hoppa in i Almeira efter 68 minuter och var rätt så pigg.