TV: Barcelona vände mot Sevilla - Messi tvåmålsskytt

Spanien

Barcelona är ikapp Atletico Madrid och Real Madrid. Segern mot Sevilla (4-1) innebär att La Ligas topptrio nu ligger på samma poäng.

Atletico Madrid förlorade mot Almeria. Det öppnade för Real Madrid som kunde gå upp på samma poäng. Barcelona låg också tre pinnar bakom och kom ikapp duon i och med segern mot Sevilla på bortaplan med 4-1.

Inledningsvis såg det ut som att Barca skulle tappa poäng mot sina konkurrenter i toppen. Sevilla tog ledningen i den första halvleken när Alberto Moreno fick en turlig styrning på sitt avslut så att det helt ställde Victor Valdes i Barcas mål.

Barcelona kvittarede med tio minuter kvar av den fösta halvleken. Leo Messi prickade Alexis Sanchez med en frispark. Sanchez var offside, men den assisterande domaren missade det och chilenaren kunde nicka in 1-1.

Innan halvtidsvilan såg Leo Messi till att ge Barcelona ledningen med ett distinkt avslut. I den andra halvleken fortsatte Messi att visa sin kvalitet när han placerade in 3-1.

Matchen avrundades med att Cesc Fabregas satte 4-1 och La Ligas topptrio ligger nu på samma poäng.
Inbördes möten kommer att avgöra vilket lag som placerar sig var i tabellen när säsongen ska summeras. Men i och med att lagen bara mött varandra en gång spelar just det mindre roll i nuläget.