TV: Barcelona vann målfest i Bilbao

Spanien

Barcelona vann mot Bilbao borta med 5-2. Messi, Neymar och Suarez fick göra varsitt mål.

Efter Atléticos överkörning av Real i Madrid-derbyt under lördagen så hade Barcelona chansen att klättra upp en poäng bakom serieledarna, men då krävdes det seger mot Bilbao.

Redan efter en kvart så kom matchens första mål genom Lionel Messi på frispark. Argentinaren sköt bollen i mål via mur som ställde målvakten ställde målvakten Iraizoz helt. Efter ytterligare tio minuter utökade Luis Suarez ledningen till 2-0, vilket också var halvtidsresultatet.

Efter en timmes spel reducerade hemmalaget genom Mikel Rico. Ett mål som skulle inledda ett målkavalkad i Bilbao. Bara en minut efter reduceringsmålet så svarade Barcelona genom att göra 3-1. Återigen var det Lionel Messi som stod för avslutet, men då den tog på Oscar De Marcos i hemmalaget räknades domaren det som ett självmål.

Eftter ytterligare en minut så gjorde Neymar 4-1. Ett rejält svar från Barcelona direkt då Bilbao närmat sig. Men det skulle bli fler mål. Aritz Aduriz gjorde det fjärde målet inom sju minuter när han reducerade till 4-2.

Med fem minuter kvar så gjorde Pedro matchens sjunde mål när han petade in 5-2 till sitt Barcelona. Det blev också det sista målet. Barcelona fick med sig tre poäng hem och närmar sig nu Real Madrid.

Publicerad 2015-02-08 kl 22:59