TV: Barcelonas tunga kväll - förlorade mot nykomlingen: "En förlust som gör ont"

La Liga

Barcelona förlorade mot nykomlingen Granada.
Segern innebär att Granada för tillfället tobbar tabellen och Barca åkte på sin andra förlust.
- En förlust som gör ont, det kommer bli ett komplicerat år, säger Luis Suarez enligt AS.

Se höjdpunkterna mellan Granada och Barcelona i spelaren ovan.

Lionel Messi var av Ernesto Valverdes startelva att döma inte redo för att starta efter att ha varit frånvarande i säsongsinledningen på grund av skada. Superstjärnan hoppade in i andra halvlek mot Borussia Dortmund i veckans Champions League-möte.

När startelvorna släpptes stod det klart att Junior Firpo startade på vänsterbacksplatsen i Barcelona. Det var hans första start sedan flytten från Real Betis.

Granada är nykomlingar i La Liga och hade inför matchen två raka segrar. Hemmalaget fick en drömöppning efter bara en minuts spel. Efter ett anfall från höger skickades bollen in i straffområdet. Gerard Pique försökte täcka inspelet, fick bollen på sig som gick i en båge mot bortre stolpen.

Där höll sig Ramon Azeez framme och kunde enkelt nicka in 1-0 till hemmalaget. På bilderna syntes det att Arturo Vidal och Lionel Messi diskuterade flitigt på bänken kring målet. Den förstnämnda skulle få rampljuset på sig senare i matchen.

Hemmalaget fortsatte att utmana Barcelonas defensiv genom snabba kontringar. Barcelona var sin vana trogen spelförande men utan att skapa någon riktigt het målchans.

Granada var stärkta av det tidiga ledningsmålet och var fartfyllda framåt. Bland annat hade Yangel Herrera ett skott utifrån som gick några meter över.

Omgående i andra halvlek byttes Lionel Messi och succétalangen Anssumane Fati in för att få till en förändrad matchbild.

Ändå var Granada milimeter ifrån att utöka när den annars så säkra Marc-André ter Stegen var nära på att tappa in bollen efter drygt 50 spelade minuter.

Ernesto Valverde utnyttjade sitt tredje byte när Ivan Rakitic fick lämna plan till förmån för Arturo Vidal. Men chilenaren hann knappt vara på planen i fyra minuter innan han hamnade i centrum i negativ bemärkelse. Efter en fast situation tog bollen på 32-åringens arm och efter en var-granskning blåstes straff.

Från elva meter var Álvaro Vadillo, som också han bara varit på plan i fyra minuter stensäker och skickade in 2-0. Ett extremt pressat läge för Barcelona.

Målet blev det sista i matchen vilket innebär en superskräll där Granada nu går upp i tillfällig serieledning. I Barcelonas fall var detta andra förlusten efter 1-0 borta mot Athletic Bilbao i premiären. Därefter har det blivit vinst mot Real Betis och Valencia samt oavgjort mot Osasuna och endast sju inspelade poäng på fem matcher.

- Det är en förlust som oroar och en förlust som gör ont. Det finns många saker att förbättra. Vi är Barça och har en skyldighet att vinna. Det kommer att bli ett komplicerat år, säger Luis Suarez enligt AS.

Granada: Rui Silva - Victor Diaz, Duarte, Sanchez, Neva - Herrera, Montoro, - Puertas, Azeez, Machis - Soldado.

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Junior Firpo - Sergi Roberto, Rakitic, de Jong - Perez, Suarez, Griezmann.