TV: Benzema avgjorde Madridderbyt - Real Madrid tog sen seger mot Rayo

La Liga

Real Madrid tog en 1-0-seger i Madridderbyt mot Rayo Vallecano.
Men det satt långt inne och Karim Benzema avgjorde inte förrän i den 83:e minuten.

2:48

Avbryt
Försök igen

Serieledaren Real Madrid reste under lördagen till Campo de Futbol de Vallecas för att möta Rayo Vallecano i ett Madridderby.

Matchens första målchans fick Rayo när Ivan Balliu fick till en bra nick på Alvaro Garcias inlägg, men . Och detta skulle inte vara enda gången de hotade Real.

I den 24:e minuten skruvade Marco Asensio ett avslut precis utanför Luca Zidanes ena stolpe i Rayo-målet, och på tilläggstid i den första halvleken brände Karim Benzema ett jätteläge när hans nick från nära håll gick rakt på Zidane.

I den andra halvleken var Rayo återigen nära på att ta ledningen. Mario Suarez nådde högst på en hörna för hemmalaget och fick bra riktning på sin nick. Thibaut Courtois var tvungen att sträcka ut sin fulla längd för att avvärja chansen och styra ut bollen till en ny hörna.

Med tio minuter kvar att spela fick Rayo sedan en dubbelchans. Först fick Oscar Trejo skottläge från nära håll, men skottet räddades av Courtois. Alvaro Garcia snappade sedan upp returen och sköt återigen, varpå Courtois återigen stod i vägen.

Men det skulle bli Real Madrid som skulle dra det längsta strået. Karim Benzema och Vinicius Junior kombinerade sig igenom Rayo-försvaret innan Vinicius frispelade Benzema - varpå fransmannen enkelt rullade in 1-0 i öppet mål.

1-0 blev slutresultatet och Real Madrid behåller därmed serieledningen. "Los Blancos" leder nu La Liga nio poäng framför tvåan Sevilla, som dock har en match mindre spelad.